ESECUL MANIPULARII! Jurnalistii Antena 3 obligati sa-si ceara scuze publice de la sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si sa-i plateasca despagubiri in valoare de 300.000 de lei

Curtea de Apel Ploiesti a pus capat, marti, tanguielilor din studiourile Antena 3 si de pe portalul luju.ro a decis ca paratii Mihai Gadea, Bianca Grigore si Mugur Ciuvica, in solidar cu postul de televiziune, sa-l despagubeasca pe procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, cu suma de 300.000 de lei.


De asemenea, instanta a respins ca neintemeiate cererile de repunere pe rol a cauzei formulate de Razvan Savaliuc, Antena 3, Radu Tudor, Mihai Gadea, Bianca Grigore si Mugur Ciuvica, dar si cererea de amanare a pronuntarii si a admis apelurile declarate de Laura Codruta Kovesi, de Radu Tudor si de Razvan Savaliuc.

“Obliga pe paratii Gadea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvica Mugur-Cristian si SC Antena 3 SA, in solidar, la plata sumei de 300.000 (trei sute mii)lei cu titlu de daune morale catre reclamanta-parata pentru prejudiciul cauzat prin incalcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputatie, imagine si viata privata. Obliga pe paratii SC Antena 3 SA si Gadea Mihai-Emanuel sa formuleze scuze publice reclamantei-parate, precum si sa redea, in mod public si in integralitate, dispozitivul prezentei hotarari in termen de maxim cinci zile de la data ramanerii definitive a acesteia, dupa cum urmeaza: – pe parata Antena 3 S.A. in cadrul fiecarui buletin informativ al zilei, pe parcursul a trei zile consecutive, precum si pe platforma online a acesteia.; – pe paratul Gadea Emanuel-Mihai, in cadrul emisiunii realizate de acesta -Sinteza Zilei”, se mentioneaza in decizia instantei de apel.

In iunie 2014, Laura Codruta Kovesi a dat in judecata Antena 3 si mai multi jurnalisti, reclamand faptul ca in emisiunea “Sinteza zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzata ca a musamalizat ancheta in dosarul in care se efectuau cercetari fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si Mircea Basescu.

Procurorul sef al DNA a sustinut ca in emisiune au fost prezentate mai multe fapte si au fost facute afirmatii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine si au adus o grava atingere demnitatii umane. Prin urmare, a solicitat despagubiri in valoare de 1 milion de lei, insa, in octombrie 2015, Tribuanlul Bucuresti a limitat valoarea daunelor morale la 250.000 de lei.

Decizia Curtii de Apel Ploiesti nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs in termen de 30 zile de la comunicare. (V.E.)

Leave a Reply