ALARMA! Spargatorii profesionisti din Banat au revenit la munca infractionala! Casa de schimb valutar jefuita de seiful cu bani

Desi liderul spargatorilor profesionisti din zona de vest a tarii, Gratian Ioan Pinter, a fost prins in flagrant de procurorii DIICOT Timisoara, in 6 decembrie 2017, si aruncat dupa gratii, se pare ca ucenicii sai aflati, inca, in libertate continua sa dea lovitura dupa lovitura.


Ultimul succes infractional a fost repurtat in noaptea de joi spre vineri, cand hotii au reusit sa anihileze sistemul de alarmare al unei case de schimb valutar, au fortat intrarea in cladire, de unde au sustras un seif in care se afla o suma importanta de bani.

„Din primele cercetari efectuate la fata locului, s a stabilit ca in noaptea de 22 spre 23 martie, prin fortarea sistemului de acces si scoaterea din functiune a sistemului de alarmare si supraveghere, persoane necunoscute ar fi patruns in incinta unei case de schimb valutar de pe raza localitatii Chisineu Cris, de unde ar fi sustras un seif”, a anuntat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Arad.

In cauza se efectueaza cercetari pentru identificarea celor care au comis fapta si tragerea acestora la raspundere pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Reamintim ca, in cursul anului trecut, spargatorii de lux din Timisoara au spart mai multe case de schimb valutar si magazine de bijuterii, de unde au plecat cu seifurile. De asemenea, Gratian Ioan Pinte a fost acuzat de sustragerea mai multor bancomate in Irlanda de Nord si Spania. (Mara Ion)

 

Leave a Reply