DEMO! Incendiu intr-o cladire de birouri a Openville Timisoara. Pompierii au lichidat focul in 30 de minute, iar sistemul de detectie, semnalizare si alarmare la incendiu a functionat impecabil

La nici o saptamana dupa ce pompierii de la ISU Timis au intervenit urgent si au stins incendiul izbucnit la parterul complexului comercial Shopping City Timisoara, ce risca sa se extinda in toata constructia de zeci de milioane de euro, proprietarul unei alte importante cladiri din oras a decis sa-si testeze sistemul de alarmare la incendiu montat in edificiul cu 14 etaje.


Astfel, astazi, 23 martie 2018, in cladirea de birouri clasa A United Business Center 1 (UBC 1), din ansamblul mixt Openville Timisoara, detinut de omul de afaceri Iulian Dascalu, a avut loc un exercitiu de interventie in situatie de urgenta. Scenariul pus in aplicare a simulat stingerea unui focar de incendiu izbucnit la unul dintre etajele superioare ale cladirii office.

Exercitiul s-a desfasurat in intervalul orar 11,30 – 12 si a fost organizat in colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timis. Scopul a fost acela de a testa sistemul de detectie, semnalizare si alarmare la incendiu din cladirea UBC 1, precum si modalitatea de evacuare si interventie in astfel de cazuri.

Cladirea  UBC 1 a fost proiectata si amenajata cu dotari complexe din punct de vedere al securitatii la incendiu, atat in ceea ce priveste detectia, semnalizarea si alarmarea, cat si in ceea ce priveste instalatiile de stingere a incendiilor.

UBC 1 dispune de: rezerve de apa, retea de hidranti exteriori, statii de pompe, instalatii de hidranti interiori, instalatii de stingere tip sprinkler, instalatii de desfumare, stingatoare de diferite tipuri etc. (Mara Ion)

 

Leave a Reply