Pensie pentru animale! Un senator PNL a initiat un proiect de lege prin care solicita pensie lunara pentru cainii si caii “inrolati” in Armata, Jandarmerie sau Politie

Caii si cainii de la Jandarmerie, Politie si Armata ar putea primi pensie dupa iesirea din activitate, potrivit unui proiect de lege depus in Parlament de senatorul PNL Florin Citu.


Initiativa legislativa prevede ca animalele de serviciu, mai precis caii si cainii, sa primeasca o pensie lunara, dupa iesirea din activitate. Pensia va fi de 300 de lei si va fi incasata de persoana care ii va adopta.

Conform legislatiei in vigoare, perioada de serviciu a acestor animale este de 8- 10 ani, iar la momentul pensionarii sunt eutanasiate sau ajung la adaposturi publice daca nu sunt adoptate.

”Tinand cont de activitatea extenuanta pe care o desfasoara animalele de serviciu aflate in slujba statului roman, este in primul rand o datorie civica de a le asigura dreptul la viata si conditiile necesare de adapost si hrana dupa implinirea varstei de pensionare”, a explicat Florin Citu.

Potrivit proiectului, fiecare animal iesit din activitate beneficiaza de 300 de lei pe luna pentru ingrijire medicala. Suma poate fi decontata de catre persoanele care au adoptat respectivele animale direct de la institutiile unde acestea au activat.

Senatorul liberal a calculat ca anual ies din activitate aproximativ o suta de caini si cai, iar suma necesara pentru ingrijirea lor ar fi sub 80 de mii de euro pe an. (V.E.)

Leave a Reply