Motive de bucurie pentru Ciprian Dorobantu, fostul procuror de la DNA Timisoara acuzat de alcoolemie la volan! VEZI in ce stadiu a ajuns dosarul in care are calitatea de inculpat

Trimis in judecata pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, dupa ce in data de 6 mai 2016 a fost cautat acasa de un echipaj de politie si obligat sa sufle in fiola, procurorul timisorean Ciprian Dorobantu asteapta un verdict important de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


La aproape doi ani de la incidentul care l-a determinat sa demisioneze de la DNA si sa-si continue activitatea la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, Dorobantu a contestat incheierea finala a judecatorilor de camera preliminara de la Curtea de Apel Oradea, care, in data de 9 februarie 2018, au dispus inceperea judecatii in acest dosar.

“Constata legalitatea administrarii probelor, a efectuarii actelor de urmarire penala si a sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 456/P/2016 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea, privindu-l pe inculpatul Dorobantu Ciprian, trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Dispune inceperea judecatii cauzei”, se mentioneaza in incheiere finala de camera preliminara nr. 8/09.02.2018.

Paradoxal, nici procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea nu sunt de acord cu aceasta decizie, astfel ca au contestat-o, la randul lor. In aceasta situatia, in data de 29 martie, Inalta Curte de Casatie si Justiei este asteptata sa dea verdictul final: incep dezbaterile de fond in dosar sau procurorii trebuie sa mai completeze cate ceva la urmarirea penala.

Reamintim ca, in august 2017, judecatorii bihoreni au anulat Buletinul de analiza toxicologica nr. 222/A/10.05.2016 intocmit de IML Timisoara, care confirma starea de ebrietate a magistratului, astfel ca anchetatorii au fost nevoiti sa caute alte probe in dosar.

Si cum, in orice rau exista si o parte buna, sa mai spunem ca, in ultima perioada, din cauza problemelor de cariera, Ciprian Dorobantu a fost nevoit sa reflecteze mai mult la viata sa de familie, astfel ca, de cateva zile, magistratul timisorean a devenit tatic… (G.I.)

Sursa foto: arhiva

One thought on “Motive de bucurie pentru Ciprian Dorobantu, fostul procuror de la DNA Timisoara acuzat de alcoolemie la volan! VEZI in ce stadiu a ajuns dosarul in care are calitatea de inculpat

Leave a Reply