Ziua Mondiala a Teatrului, celebrata si la Timisoara! Doua spectacole indragite de public, cu Florin Piersic jr. cap de afis

Teatrul National din Timisoara se alatura, astazi, teatrelor din toata lumea, oferind publicului, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, doua dintre cele mai indragite spectacole ale sale: Frati de Dave Williams, in regia lui Florin Piersic jr., programat de la ora 19, la Sala 2, si Prostii sub clar de luna, de Teodor Mazilu, regia Ion-Ardeal Ieremia, care va incepe la aceeasi ora, la Sala Mare.


Inca din 1961, teatre, institutii teatrale, facultati de teatru, pe scurt, toate organizatiile dedicate artei dramatice sarbatoresc, in 27 martie, Ziua Mondiala a Teatrului.

Spectacolele care se joaca, astazi, in toata lumea sunt precedate de mesajul international pe care, la invitatia Institului International de Teatru, o figura marcanta a teatrului universal il adreseaza artistilor scenei de pe toate continentele.

Anul acesta, mesajul international pentru Europa este transmis de Simon McBurney, actor britanic, scriitor, regizor si co-fondator al companiei Theatre de Complicité, care puncteaza:

„Teatrul nu va disparea. Pentru ca teatrul e un loc – sunt tentat sa spun refugiu – unde oamenii se aduna si formeaza instantaneu comunitati. Asa cum am facut dintotdeauna. Toate teatrele sunt de marimea primelor comunitati umane – de la 50 la 14.000 de suflete. De la o caravana nomada la o treime din Atena antica”.

Precizam, de asemenea, ca Teatrul National plaseaza cele doua spectacole oferite, astazi, sub egida campaniei „Artistii pentru artisti”, o campanie nationala organizata de UNITER impreuna teatrele din Romania, care sustine solidaritatea intre artisti. (I.P.)

 

Fotografii: Adrian Piclisan / TNTm

Leave a Reply