In timp ce milionarul timisorean Neculai Miron s-a refugiat in Italia pentru a-si ispasi, in libertate, pedepasa de 2 ani si jumatate de inchisoare, sindicalistul Liviu Luca a intrat in greva foamei din cauza conditiilor din Penitenciarul Ploiesti

In timp ce milionarul timisorean Neculai Miron si-a rezolvat problema executarii pedepsei de 2 ani si sase luni de inchisoare, in regim deschis, in Italia, tovarasul sau de fapta, sindicalistul Liviu Luca, nu s-a gandit la asemenea subterfugii procedurale si a ajuns sa-si ispaseasca condamnarea de 6 ani de inchisoare in Penitenciarul Ploiesti.


Detinutul de lux a intrat, de vineri, in greva foamei, dupa ce, in celula acestuia, a fost facuta o perchezitie in timpul careia atat el, cat si ceilalti detinuti au fost tinuti dezbracati pe un hol de acces.

Avocatul lui Luca, Marius Arizan, a declarat luni, ca in acest moment omul de afaceri se afla la infirmeria penitenciarului, fiind tinut sub supraveghere in conditiile in care el refuza hrana.

Potrivit sursei citate, Luca s-a plans, in cursul saptamanii trecute, de conditiile de detentie, dupa ce in celula acestuia au mai fost aduse unul-doua paturi, fapt care a dus la micsorarea suprafetei utile/detinut si, implicit, a volumului de aer.

Ulterior, Luca a dat declaratii pe acest subiect, iar vineri in celula sa a fost facuta o perchezitie in timpul careia omul de afaceri si colegii sai au fost tinuti dezbracati pe un hol de acces al penitenciarului. In urma perchezitiei, Luca a intrat in greva foamei, protestand in acest mod fata de comportamentul la care a fost supus. Omul de afaceri a fost condamnat, in iulie 2016, la 6 ani inchisoare cu executare in dosarul falimentarii companiei Petromservice. (G.I.)

 

Leave a Reply