ALARMANT! Un trotuar din Timisoara, luat in stapanire de soferii grabiti. Pietonii sunt claxonati, zilnic, de bizonii pe patru roti, iar Politia Rutiera n-are nimic impotriva

Circulatia pietonilor pe trotuarul bulevardului General Ion Dragalina, din Timisoara, a devenit o adevarata proba de curaj, in ultima vreme, dupa ce partea de strada destinata persoanelor care se deplaseaza pe jos a intrat in stapanirea soferilor certati cu legea.


In timp ce agentii Politiei Rutiere sunt ocupati cu diverse rafuieli personale, vezi cazul lui Alexandru Spatar, traficul rutier din zona Garii de Nord a fost abandonat complet la discretia bizonilor, care, pentru a nu mai pierde minute bune la semaforul inteligent, au inceput sa foloseasca trotuarul.

Marti, 27 martie, in doar 15 minute, nu mai putin de cinci autoturisme s-au strecurat printre pietonii nedumeriti, unii conducatori auto mergand cu sfidarea pana intr-acolo incat au claxonat nervosi pentru a li se face loc.

“Este foarte periculos sa mai circuli pe jos, pe strada, din cauza acestor nesimtiti. Sunt batrani, femei, copii, care trebuie sa fie atenti si sa se fereasca din calea masinilor. Ati vazut, unii claxoneaza si accelereaza printre oameni. N-au educatie, se incalca orice regula de circulatie. Unde este Politia Rutiera? Asa, daca ei circula pe trotuar, noi inseamna ca trebuie sa mergem pe sosea, nu?”, intreba retoric unul dintre locatarii din zona cotropita de soferii ilegalisti.

Conform Ordonantei Guvernului nr. 47/1997 privind regimul drumurilor, cu modificarile ulterioare, circulatia autovehiculelor pe acostamente, santuri, trotuare, pe spatii de siguranta ale drumurilor si podurilor, precum si pe banda de urgenta sau mediana a autostrazilor se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 3.000 si 6.000 de lei. (Caius I. Seracin)

This slideshow requires JavaScript.

 

Leave a Reply