Tribunalul Timis a dispus arestarea preventiva a olandezului prins la Vama Cenad in timp ce incerca sa scoata ilegal din tara doi migranti de origine iraniana

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Biek Mohammady Ali sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de migranti si trecerea frauduloasa a frontierei de stat, in forma continuata.


Inculpatul a fost prezentat, la data de 27.03.2018, judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva. Acesta a admis cererea si a dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele inculpatului, pentru o perioada de 30 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventiva intocmit in cauza rezulta ca inculpatul Biek Mohammady Ali, cetatean olandez de origine iraniana, a transportat cu un autoturismul marca Mercedes-Benz, inmatriculat in Olanda, in schimbul unor sume de bani si in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei, doi migranti, cetateni iranieni, care au trecut ilegal frontiera dintre Serbia si Romania, prin Punctul de Trecere al Frontierei Jimbolia, in data de 25.03.2018, avand ca destinatie finala Germania.

Inculpatul impreuna cu cei doi migranti au fost depistati de politistii de frontiera in timp ce incercau sa paraseasca teritoriul Romaniei inspre Ungaria, in data de 26.03.2018, in Punctul de Trecere al Frontierei Cenad, folosind acelasi autoturism marca Mercedes-Benz.

Cercetarile continua in cauza, in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor de fapt si de drept. (Mara Ion)

 

 

Leave a Reply