BREAKING NEWS! Toni Grebla, secretarul general al Guvernului, este mentionat intr-o declaratie a liderului tiganilor din Lugoj, Iulian Bot, ca fiind cel care a contribuit la numirea comisarului sef Sorin Muntean in functia de inspector sef al IPJ Timis     Domul Catolic din Piata Unirii, Timisoara, urmeaza sa fie inchis pentru public, din 28 ianuarie 2019 pana la 1 iulie 2020, din cauza unor lucrari masive de restaurare evaluate la peste 4 milioane de euro    Luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale al IPJ Timis au descins, miercuri dimineata, la domiciliile unor braconieri din Timisoara, Jebel, Liebling si Chisoda, unde au descoperit arme si munitie letala     Organizatorii Diskoteka Festival au descoperit o metoda inedita de promovare: au lipit afise ilegal prin Timisoara, gest sanctionat de Politia Locala cu amenzi in valoare de 7.000 de lei     Facebook este considerat noua tigara a epocii moderne. "Da dependenta, nu este buna pentru tine si sunt oameni care incearca sa te faca sa o folosesti"     Meteorologii au emis o avertizare de cod galben pentru ploi, lapovita, ninsori si viscol, de joi dimineata pana vineri la ora 14, printre judetele afectate fiind si o parte din Banat

Ce spune Avocatul Poporului despre legalitatea taxelor incasate de Timpark pentru parcarea vehiculelor pe strazile din Timisoara. Reclamatia, depusa de sindicalistul sef din IPJ Timis

Verificarile efectuate de Avocatul Poporului la Societatea de Drumuri Municipale Timisoara, in urma unei reclamatii depuse de liderul de sindicat al politistilor din Timis, Doinel Malcoci, n-au relevat nereguli legate de justa aplicare a taxelor in cadrul sistemului de parcare cu plata Timpark.

“Avand in vedere faptul ca abonamentul general confera dreptul de a stationa in oricare din cele trei zone tarifare (rosie, galbena si albastra), la un pret cu 20% mai mare decat abonamentul din zona tarifara I, consideram ca Regulamentul acopera astfel situatiile persoanelor care ar dori sa parcheze in zone tarifare diferite cu o diferenta minima de pret, fara a fi nevoiti sa achite contravaloarea a doua sau trei abonamente (valoare care ar fi superioara pretului unui abonament general)”, se mentioneaza in raspunsul trimis petentului de catre coordonatorul Biroului Teritorial Timisoara al Avocatului Poporului, Roxana Marcu.

Cat priveste modul de tarifare in zona verde, respectiv zona ultracentrala, unde Timpark-ul a amenajat mai multe parcari cu plata per ora, se face precizarea ca, in aceest fel, se descurajeaza parcarea pe termen lung.

“S-a impus luarea de masuri pentru descurajarea parcarii pe termen lung in anumite parcari din zona centrala pentru a controla cererea de locuri de parcare pentru nerezidenti si pentru a asigura un grad cat mai mare de rotatie a utilizatorilor”.

Reamintim ca, la inceputul lunii februarie 2018, Doinel Malcoci a solicitat Avocatului Poporului sa verifice politica preturilor la Timpark, avand suspiciuni de fraudare a interesele conducatorilor auto.

“Desi abonamentele au preturi diferite, tot mai scumpe pe masura ce te apropii de centrul orasului, mai exista si un tichet general, care-ti permite parcarea universala, pe tot cuprinsul orasului. Paradoxal, nici cu abonament general nu poti parca in 4 locuri din centrul orasului, prevazute cu bariere, unde se percepe o taxa de 5 lei pe ora”, a reclamat colonelul (r) Doinel Malcoci.

Raspunsul primit de la Avocatul Poporului nu l-a lamurit pe deplin pe sindicalistul sef din cadrul IPJ Timis, astfel ca studiaza posibilitatea formularii unei actiuni la instanta de Contencios-Administrativ. (G.I.)

3 Responses to Ce spune Avocatul Poporului despre legalitatea taxelor incasate de Timpark pentru parcarea vehiculelor pe strazile din Timisoara. Reclamatia, depusa de sindicalistul sef din IPJ Timis

  1. Kuky says:

    Penibil acest sindicalist

  2. Stelian Szana says:

    ACUM NU INTZELEG DACA E VORBA DE PARCARI AMENAJATE, SAU DE FAPTUL CA UN CONDUCATOR AUTO CARE CIRCULAND CU MASHINA,EVIDENT MAI ARE NEVOIE SA OPREASCA PE ICI PE COLO. CACI DE ACEEA PLATESHTE IMPOZIT PE MASHINA, TAXE DE DRUM SHI IN PETZUL CARBURANTULUI PLUS INCA O TAXA ILEGALA DE DRUM, ADICA DE DOUA ORI PENTRU ACELASHI LUCRU. DECI PARE FIRSC SA TRAGI PE DREATA, SA STATZIONEZI / ORPESHTI PENTRU O PERIOADA,FARA SA MAI PLATESHTI IN PLUS A NU SHTIU CATA OARA. DAR UN POLITZIAN, CHIAR SHEF FIIND BANUIESC, CA NU ASHTIUT SA FORMULEZE RECLAMATZIA.

  3. Nea Lica says:

    mai malcoci…las-o dreq…nu-ti mai ajunge pensia nesimtita sa parchezi in centru?

Leave a Reply

%d bloggers like this: