BREAKING NEWS! Timisoara Saracens a pierdut finala Cupei Romaniei la rugby, contra CSM Bucuresti, intr-un meci disputat in Capitala, scor 14-24    Ion Dancea, unul dintre cei mai importanti jurnalisti banateni din generatia seniorilor, a decedat la varsta de 79 de ani    Societatea de Transport Public Timisoara a pus in vanzare, in premiera, biletul unic de calatorie valabil 60 de minute pe toate mijloacele de transport in comun    Judecatoria Timisoara explica semnificatia cuvantului interlop, in dosarul Lucian Boncu vs Dragos Bota: persoana interlopă este tocmai persoana care are o reputatie proasta, dubioasa, suspecta     Neta Saptebani a fost numita in functia de sef al Vamii Stamora Moravita, printr-un ordin emis de Ministerul Finantelor     Potrivit Bancii Angliei, economia Regatului Unit a suferit mari daune dupa referendumul pentru Brexit: aproximativ 800 de milioane de lire sterline pe saptamana sau de 4,7 milioane de lire sterline pe ora

Ce spune Avocatul Poporului despre legalitatea taxelor incasate de Timpark pentru parcarea vehiculelor pe strazile din Timisoara. Reclamatia, depusa de sindicalistul sef din IPJ Timis

Verificarile efectuate de Avocatul Poporului la Societatea de Drumuri Municipale Timisoara, in urma unei reclamatii depuse de liderul de sindicat al politistilor din Timis, Doinel Malcoci, n-au relevat nereguli legate de justa aplicare a taxelor in cadrul sistemului de parcare cu plata Timpark.

“Avand in vedere faptul ca abonamentul general confera dreptul de a stationa in oricare din cele trei zone tarifare (rosie, galbena si albastra), la un pret cu 20% mai mare decat abonamentul din zona tarifara I, consideram ca Regulamentul acopera astfel situatiile persoanelor care ar dori sa parcheze in zone tarifare diferite cu o diferenta minima de pret, fara a fi nevoiti sa achite contravaloarea a doua sau trei abonamente (valoare care ar fi superioara pretului unui abonament general)”, se mentioneaza in raspunsul trimis petentului de catre coordonatorul Biroului Teritorial Timisoara al Avocatului Poporului, Roxana Marcu.

Cat priveste modul de tarifare in zona verde, respectiv zona ultracentrala, unde Timpark-ul a amenajat mai multe parcari cu plata per ora, se face precizarea ca, in aceest fel, se descurajeaza parcarea pe termen lung.

“S-a impus luarea de masuri pentru descurajarea parcarii pe termen lung in anumite parcari din zona centrala pentru a controla cererea de locuri de parcare pentru nerezidenti si pentru a asigura un grad cat mai mare de rotatie a utilizatorilor”.

Reamintim ca, la inceputul lunii februarie 2018, Doinel Malcoci a solicitat Avocatului Poporului sa verifice politica preturilor la Timpark, avand suspiciuni de fraudare a interesele conducatorilor auto.

“Desi abonamentele au preturi diferite, tot mai scumpe pe masura ce te apropii de centrul orasului, mai exista si un tichet general, care-ti permite parcarea universala, pe tot cuprinsul orasului. Paradoxal, nici cu abonament general nu poti parca in 4 locuri din centrul orasului, prevazute cu bariere, unde se percepe o taxa de 5 lei pe ora”, a reclamat colonelul (r) Doinel Malcoci.

Raspunsul primit de la Avocatul Poporului nu l-a lamurit pe deplin pe sindicalistul sef din cadrul IPJ Timis, astfel ca studiaza posibilitatea formularii unei actiuni la instanta de Contencios-Administrativ. (G.I.)

3 Responses to Ce spune Avocatul Poporului despre legalitatea taxelor incasate de Timpark pentru parcarea vehiculelor pe strazile din Timisoara. Reclamatia, depusa de sindicalistul sef din IPJ Timis

  1. Kuky says:

    Penibil acest sindicalist

  2. Stelian Szana says:

    ACUM NU INTZELEG DACA E VORBA DE PARCARI AMENAJATE, SAU DE FAPTUL CA UN CONDUCATOR AUTO CARE CIRCULAND CU MASHINA,EVIDENT MAI ARE NEVOIE SA OPREASCA PE ICI PE COLO. CACI DE ACEEA PLATESHTE IMPOZIT PE MASHINA, TAXE DE DRUM SHI IN PETZUL CARBURANTULUI PLUS INCA O TAXA ILEGALA DE DRUM, ADICA DE DOUA ORI PENTRU ACELASHI LUCRU. DECI PARE FIRSC SA TRAGI PE DREATA, SA STATZIONEZI / ORPESHTI PENTRU O PERIOADA,FARA SA MAI PLATESHTI IN PLUS A NU SHTIU CATA OARA. DAR UN POLITZIAN, CHIAR SHEF FIIND BANUIESC, CA NU ASHTIUT SA FORMULEZE RECLAMATZIA.

  3. Nea Lica says:

    mai malcoci…las-o dreq…nu-ti mai ajunge pensia nesimtita sa parchezi in centru?

Leave a Reply

%d bloggers like this: