BREAKING NEWS! Liderul PMP Timis, Cornel Samartinean, cere demisia sefului administratiei judetene, Calin Dobra, dupa ce functia de vicepresedinte al CJ Timis a fost oferita UNPR     Societatea de Transport Public va incasa 2,1 milioane de euro in urmatorii 5 ani pentru intretinerea serviciului de iluminat public din Timisoara     Romanii care calatoresc in Grecia cu masina pot fi sanctionati drastic pentru abateri minore, dupa ce Codul Rutier grecesc a devenit cel mai dur din Europa    Un medic de familie din Timis a incasat peste 10.000 de euro intr-o luna, doar din garzi, dupa ce s-a pontat ca lucreaza concomitent la 7 centre de permanenta     Comisarul sef Alin Petecel a castigat concursul organizat de IGPR pentru functia de inspector sef al Politiei Timis    Regie Autonoma „Administratia Canalului Bega” va fi condusa, in calitate de director, de Gheorghe Tatar, fostul director al Directiei Judetene de Drumuri Timis

Ce spune Avocatul Poporului despre legalitatea taxelor incasate de Timpark pentru parcarea vehiculelor pe strazile din Timisoara. Reclamatia, depusa de sindicalistul sef din IPJ Timis

Verificarile efectuate de Avocatul Poporului la Societatea de Drumuri Municipale Timisoara, in urma unei reclamatii depuse de liderul de sindicat al politistilor din Timis, Doinel Malcoci, n-au relevat nereguli legate de justa aplicare a taxelor in cadrul sistemului de parcare cu plata Timpark.

“Avand in vedere faptul ca abonamentul general confera dreptul de a stationa in oricare din cele trei zone tarifare (rosie, galbena si albastra), la un pret cu 20% mai mare decat abonamentul din zona tarifara I, consideram ca Regulamentul acopera astfel situatiile persoanelor care ar dori sa parcheze in zone tarifare diferite cu o diferenta minima de pret, fara a fi nevoiti sa achite contravaloarea a doua sau trei abonamente (valoare care ar fi superioara pretului unui abonament general)”, se mentioneaza in raspunsul trimis petentului de catre coordonatorul Biroului Teritorial Timisoara al Avocatului Poporului, Roxana Marcu.

Cat priveste modul de tarifare in zona verde, respectiv zona ultracentrala, unde Timpark-ul a amenajat mai multe parcari cu plata per ora, se face precizarea ca, in aceest fel, se descurajeaza parcarea pe termen lung.

“S-a impus luarea de masuri pentru descurajarea parcarii pe termen lung in anumite parcari din zona centrala pentru a controla cererea de locuri de parcare pentru nerezidenti si pentru a asigura un grad cat mai mare de rotatie a utilizatorilor”.

Reamintim ca, la inceputul lunii februarie 2018, Doinel Malcoci a solicitat Avocatului Poporului sa verifice politica preturilor la Timpark, avand suspiciuni de fraudare a interesele conducatorilor auto.

“Desi abonamentele au preturi diferite, tot mai scumpe pe masura ce te apropii de centrul orasului, mai exista si un tichet general, care-ti permite parcarea universala, pe tot cuprinsul orasului. Paradoxal, nici cu abonament general nu poti parca in 4 locuri din centrul orasului, prevazute cu bariere, unde se percepe o taxa de 5 lei pe ora”, a reclamat colonelul (r) Doinel Malcoci.

Raspunsul primit de la Avocatul Poporului nu l-a lamurit pe deplin pe sindicalistul sef din cadrul IPJ Timis, astfel ca studiaza posibilitatea formularii unei actiuni la instanta de Contencios-Administrativ. (G.I.)

3 Responses to Ce spune Avocatul Poporului despre legalitatea taxelor incasate de Timpark pentru parcarea vehiculelor pe strazile din Timisoara. Reclamatia, depusa de sindicalistul sef din IPJ Timis

  1. Kuky says:

    Penibil acest sindicalist

  2. Stelian Szana says:

    ACUM NU INTZELEG DACA E VORBA DE PARCARI AMENAJATE, SAU DE FAPTUL CA UN CONDUCATOR AUTO CARE CIRCULAND CU MASHINA,EVIDENT MAI ARE NEVOIE SA OPREASCA PE ICI PE COLO. CACI DE ACEEA PLATESHTE IMPOZIT PE MASHINA, TAXE DE DRUM SHI IN PETZUL CARBURANTULUI PLUS INCA O TAXA ILEGALA DE DRUM, ADICA DE DOUA ORI PENTRU ACELASHI LUCRU. DECI PARE FIRSC SA TRAGI PE DREATA, SA STATZIONEZI / ORPESHTI PENTRU O PERIOADA,FARA SA MAI PLATESHTI IN PLUS A NU SHTIU CATA OARA. DAR UN POLITZIAN, CHIAR SHEF FIIND BANUIESC, CA NU ASHTIUT SA FORMULEZE RECLAMATZIA.

  3. Nea Lica says:

    mai malcoci…las-o dreq…nu-ti mai ajunge pensia nesimtita sa parchezi in centru?

Leave a Reply

%d bloggers like this: