CONSEMN! Unde merg jandarmii din Timisoara in perioada sarbatorilor de Paste? Misiuni in zona lacasurilor de cult, dar si a rugilor banatene

Efective din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timisoara sunt angrenate in misiuni specifice pe perioada minivacantei de Paste, dupa cum se mentioneaza intr-un comunicat de presa primit la redactie.


In conformitate cu masurile stabilite la nivelul Ministerului Afacerilor Interne si Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, jandarmii actioneaza pentru asigurarea climatului de ordine si siguranța publica, premergator si pe timpul sarbatorilor de Paste.

Jandarmii gruparii mobile se vor afla in proximitatea lacasurilor de cult, in municipiile Timisoara si Resita si, de asemenea, in zona manastirii Sag din judetul Timis, pentru ca manifestarile religioase sa se desfasoare in conditii de siguranta.

Pentru desfasurarea misiunilor specifice, jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara coopereaza cu inspectoratele de jandarmi judetene din zona de responsabilitate, de asemenea cu structurile de politie, politie de frontiera si cu alte institutii, in baza planurilor de cooperare sau colaborare incheiate in acest sens.

In zilele de 8 si 9 aprilie a.c., jandarmii asigura masurile de ordine si siguranta participantilor la rugile banatene din localitatile Ghilad, Utvin, Sanmihaiu Roman, Jamu Mare, Toager, Gataia, Giroc si Stamora Romana.

Jandarmii raspund, de asemenea, apelurilor venite din partea cetatenilor, la dispeceratul unitatii, prin numarul unic de urgenta 112 si intervin atunci cand sunt solicitati in situatii de urgenta.

Pentru a preveni producerea de evenimente ce ar putea duce la tulburarea ordinii si sigurantei publice, jandarmii recomanda cetatenilor sa evite locurile foarte aglomerate, sa adopte un comportament decent conform normelor de convietuire sociala si sa acorde o atentie deosebita bunurilor personale.

Persoanele care au cunostinta de producerea de fapte antisociale, pot sesiza acest lucru fortelor de ordine aflate in teren sau apeland numarul de urgenta 112. (I.P.)

Leave a Reply