Unde-si petrec Pastele romanii? Cea mai exotica destinatie din aceasta perioada, relevata de un amplu sondaj de opinie

Un sondaj de opinie realizat de jurnalistii de la DCNews a dezvaluit cele mai exotice destinatii din aceasta perioada, dar si locul unde-si petrec vacanta de Sfintele Pasti majoritatea romanilor. Sondajul este reprezentativ.


Potrivit rezultatului sondajului, cum era de asteptat, cei mai multi romani aleg sa-si petreaca vacanta acasa. 

Un procent de 88,82% din cei care au raspuns, adica 9.768 de voturi, spun ca-si petrec Sfintele Pasti acasa, cu familia. Urmatoarea varianta cea mai votata este ”in vacanta, in afara tarii”. 6,55% din cei care au raspuns au ales aceasta varianta, adica 720 de persoane. Aceasta varianta este peste cea in care romanii aleg muntele. ”La munte” este votata de 4,63%, adica 509 cititori.

Dupa cum arata sondajul, romanii care nu-si petrec Pastele acasa, alaturi de familie, aleg vacantele in strainatate. Cu toate acestea, inca de vineri, pe Valea Prahovei, dar si la vamile din sudul si vestul tarii, se mergea bara la bara.

”Cererea pentru vacanta de Paste se indreapta in acest an in special catre destinatii din Romania, Bulgaria si Grecia. Putem spune ca acestea sunt destinatiile “de masa” pentru Paste in acest an. E de remarcat majorarea cererii pentru unele destinatii exotice precum Thailanda, mai exact pentru Krabi, foarte cautata de catre turistii TUI TravelCenter. In plus, anul acesta romanii au fost mult mai interesati sa isi petreaca vacanta de Paste in Delta Dunarii, unde sunt asteptati de patru ori mai multi turisti fata de anul trecut. Cei mai multi turisti romani aleg pentru minivacanta de Paste pachetele all inclusive”, a declarat Marian Buturache, Turism Product Manager TUI TravelCenter/Eurolines. (M.I.)

 

Leave a Reply