Viceprimarul comunei Sandra, din judetul Timis, risca sa-si piarda functia, dupa ce inspectorii ANI l-au declarat incompatibil

Aflat la al doilea mandat de viceprimar al comunei Sandra, judetul Timis, Gheorghe Nitu risca sa-si piarda functia, dar si dreptul de a mai candida pentru o demnitate publica in urmatorii ani.


Motivul acestei posibile decaderi din fruntea obstii il reprezinta verdictul Agentiei Nationale de Integritate, care a stabilit ca Gheorghe Nitu s-ar fi aflat, timp de doi ani, in stare de incompatibilitate.

Mai exact, dupa cum au constatat inspectorii ANI in urma verificarilor declansate la Primaria Sandra, in perioada 26 iulie 2012 – 07 octombrie 2014, Gheorghe Nitu ar fi detinut simultat functia de viceprimar si pe cea de membru in Consiliul de Administratie al Scolii Gimnaziale Sandra, incalcand Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Cu siguranta, viceprimarul comunei Sandra isi va angaja avocati si va ataca decizia ANI, desi este putin probabil ca textul de lege sa fie schimbat din mers de judecatori. Articolul 87 din Legea 161/2003 stipuleaza ca functia de viceprimar este incompatibila cu functia de membru in consiliul de administratie al unei institutii publice. (Mara Ion)

Leave a Reply