Criza politica in Timis! PMP a rupt protocolul de colaborare cu PSD si anunta o posibila alianta de dreapta la conducerea judetului

Abia ales in functia de presedinte al PMP Timis, Cornel Samartinean (foto) a facut un anunt surprinzator, care poate provoca pagube politice insemnate in tabara PSD si propulsa o noua alianta politica la conducerea Consiliului Judetean.


„Vreau sa va informez ca, dupa doi ani de colaborare cu PSD si ALDE, Consiliul Executiv al PMP Timis a decis denuntarea protocolului semnat, in 2016, de Roxana Iliescu cu cele doua partide. Acest lucru presupune ca toata lumea sa renunte la functiile dobandite in urma acelui protocol, sa se porneasca de la zero si sa reluam toate negocierile”, a fost declaratia soc a liderului Popularilor din Timis.

Practic, acesta a cerut PSD-ului sa renunte la functia de presedinte al CJT, ALDE la cealalta functie de vicepresedinte si sa se refaca configuratia politica din fruntea judetului.

Motivele acestui “divort” politic sunt numeroase si, in esenta, sunt generate de modul in care PSD-ul a inteles sa-si trateze partenerii de alianta, in conditiile in care singurul beneficiu pentru PMP este functia aproape onorifica de vicepresedinte al CJT, insa denuntarea protocolului are in vedere si faptul ca PMP nu mai doreste sa gireze derapajele sociale ale PSD, care pot cantari mult la alegerile viitoare.

Acest anunt l-a scos din sarite pe Calin Dobra, conducatorul PSD Timis si presedintele CJT, care, prin intermediul unui comunicat de presa, isi acuza fostii aliati de amatorism politic.

“Denuntarea declarativa pune punct unei colaborari de aproape doi ani, iar declaratiile sale (Cornel Samartinean n.r.) dovedesc un amatorism total din punct de vedere politic, solicitarile sale de renuntare la functii avand ca scop pozitionarea in fata colegilor de partid”.

In schimb, liderul PNL Timis, Nicolae Robu, saluta iesirea PMP din alianta cu PSD.

“PMP este un partid de dreapta, iar partidele de dreapta trebuie sa stranga randurile pt a invinge PSD-ul, nicidecum sa se alieze cu PSD! Sper ca noi, aici, in judetul Timis, sa dam exemplu de intelepciune si intelegere corecta a modului cum trebuie sa facem politica! Daca fosta conducere PMP ar fi avut aceeasi abordare ca actuala, jud. Timis ar fi fost, astazi, condus de dreapta politica! PNL a facut, în 2016, tot ce i-a stat în putinta in acest sens!”, este mesajul liderului PNL Timis pe pagina sa de Facebook.

In final, sa mai spunem ca, ruperea protocolului dintre PMP si PSD poate duce la blocarea activitatii CJT si, in cazul in care timp de trei luni nu va mai trece la vot niciun proiect, chiar la desfiintarea forului de conducere al judetului. (Mara Ion)

Leave a Reply