O noua condamnare in dosarul gruparii infractionale din care a facut parte si latifundiarul timisorean Neculai Miron! 10 ani de inchisoare pentru fostul patron al Realitatii TV, Sorin Ovidiu Vantu

Recidivistul Sorin Ovidiu Vantu a fost condamnat definitiv la 10 ani si sase luni de inchisoare in Dosarul Asociatiei Salariatilor Petrom, in timp ce tovarasul sau de fapta, Liviu Luca, fostul lider de sindicat al petrolistilor din Romania, a primit 10 ani si doua luni de inchisoare.


Reamintim ca din acest cerc infractional a facut parte si latifundiarul timisorean Neculai Miron, care a fost condamnat definitiv la 2 ani si jumatate de inchisoare cu executare.  

In decembrie 2016, Tribunalul Bucuresti il condamnase pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Viantu la 10 ani si 2 luni de inchisoare in dosarul delapidarii patrimoniului Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA.

Sorin Ovidiu Vantu si Liviu Luca au fost trimisi in judecata de DIICOT in ianuarie 2014 pentru delapidarea patrimoniului Asociatiei Salariatilor din cadrul SNP Petrom SA. In acelasi dosar, au fost deferite justitiei alte opt persoane, acuzate ca fac parte alaturi de Vantu si Luca dintr-o grupare specializata in savarsirea infractiunilor de delapidare si spalare de bani.

Potrivit DIICOT, in perioada 2005 – 2006, Sorin Ovidiu Vantu, Liviu Luca si Octavian Turcan au initiat si constituit un grup infractional organizat ce a avut ca scop initial obtinerea de fonduri materiale din patrimoniul Asociatiei Salariatilor din SNP Petrom SA, prin delapidarea acesteia, fonduri care in final au fost utilizate chiar in dauna Asociatiei si implicit a membrilor sai, prin participarea offshore-ului Elbahold LTD (controlat la acel moment de Vantu si ulterior de Liviu Luca) la majorarea de capital social al SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), participatiile (actiunile) Asociatiei Salariatilor diminuandu-se de la 50% la 25%.

Scopul final al gruparii a fost dobandirea controlului total in Adunarea Generala a Actionarilor la PSV Company, cu bani din patrimoniul Asociatiei Salariatilor din SNP Petrom SA.

Sorin Ovidiu Vantu se afla, in prezent, in inchisoare, unde executa alte pedepse, din alte dosare. Acesta are 62 de ani si in urma cu zece ani avea o avere estimata la aproape un miliard de euro.

El sustinea, la un moment dat, ca daca procurorii ar afla toate ilegalitatile pe care le-a savarsit, ar fi trebuit sa stea in puscarie toata viata. S-a imbogatit peste masura folosind o anume deviza economica infractionala, numita regula celor 6 F. Fura fara frica formele fiind facute… (Vlad Enciu)

Leave a Reply