Maria Grapini l-a certat pe presedintele Frantei in fata intregului plen al Parlamentului European! “Cum suntem egali la masa negocierilor, daca dumneavoastra vreti o Europa cu 2 viteze?”

Europarlamentarul Maria Grapini l-a certat pe presedintele Frantei in fata intregului plen al Parlamentului European de la Strasbourg, dupa ce Emmanuel Macron a declarat, in repetate randuri, ca Franta si Germania ar trebui „sa fie o putere peste celalte state”.


La sedinta din plenul Parlamentului European de la Strasbourg, organizata in a doua jumatate a lunii aprilie, Maria Grapini a avut o atitudine critica fata de ideile exprimate in public de Emmanuel Macron, presedintele Frantei, cu privire la modul in care ar trebui sa arate Europa in viitor.

Maria Grapini l-a contrazis pe presedintele francez, declarand: „Domnule presedinte Macron sunteti proeuropean sunt si eu proeuropeana si va felicit pentru ceea ce ati spus aici. Insa as vrea sa-mi raspundeti intr-un lucru, poate clarificati.

Sunt de acord cu dumneavoastra ca trebuie sa nu avem o democratie autoritara, ci sa avem autoritatea democratiei. E foarte important acest lucru. Insa nu credeti ca declaratiile dumneavoastra legate de faptul ca Franta si Germania trebuie sa fie nucleul dur si sa conduca si aceasta are o aroganta de a fi o putere peste celelalte state, nu duce la euro-scepticism? Cum sa convingem noi cetatenii din tara mea, din Romania, ca sunt egali la masa negocierilor daca dumneavoastra ati declarat ca vreti o Europa cu 2 viteze, ca vreti sa fie doua state mai state decat celelalte?

Cum sa facem sa reformam Europa, despre care dumeavoastra ati vorbit, daca vreti aceasta discrepanta intre statele membre? Va multumesc !”. (Mara Ion)

2 thoughts on “Maria Grapini l-a certat pe presedintele Frantei in fata intregului plen al Parlamentului European! “Cum suntem egali la masa negocierilor, daca dumneavoastra vreti o Europa cu 2 viteze?”

  1. Intr-un fel,are dreptate. Doar ca ea shi altzii ca ea, au permis sa se ajunga aici. Guvernele ce s-au perindat au vandut Romania cu bucata. Dupa lovitura de stat din ’89 Roamania avea industrie (chiar daca in unele domenii nu la cele mai inalte standarde). Doar ca toata aceasta a fost “privatizata” Adica data strainilor moca.Iar aceshtia aveau interesul sa o distruga,pentru a inlatura concurentza. Shi pot continua,dar oricum cine pricepe pricepe, shi cine nu,nu.

  2. Ehehe, atunci va fi lucru mare când şi preşedintele Franţei o va contrazice pe dna Grapini! Dar bănuiesc că Emmanuel nu prea vorbeşte rumâneşte. Cât despre Europa “reformată”, teamă mi-e că va arăta cam… musulmană.

Leave a Reply