Dosarul de alcool la volan al procurorului Ciprian Dorobantu intra in faza judecatii! Magistratul risca pana la 5 ani de inchisoare

Toate sperantele procurorului Ciprian Dorobantu, transferat de la DNA Timisoara la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, de achitare in dosarul in care este acuzat de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, au fost spulberate de Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Magistratii Curtii Supreme au admis contestatia formulata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea impotriva incheierilor pronuntate de judecatorul de camera preliminara, prin care s-a dispus excluderea din rechizitoriu a principalei probe a acuzarii, Buletinul de analiza toxicologica nr. 222/A/10.05.2016, emis de IML Timisoara, si inceperea judecatii in aceasta cauza.

“Admite contestatia formulata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea impotriva incheierilor penale nr. 12 din 16.08.2017 si nr. 8/CP/9 februarie 2018 pronuntate de judecatorul de camera preliminara din cadrul Curtii de Apel Oradea – Sectia penala si pentru cauze cu minori in dosar nr. 649/59/2017/a1. Desfiinteaza incheierile atacate si, rejudecand: Respinge cererile si exceptiile invocate de inculpatul Dorobantu Ciprian.

Constata legalitatea administrarii probelor, a efectuarii actelor de urmarire penala si a sesizării instantei cu rechizitoriul nr. 456/P/2016 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Oradea si dispune inceperea judecatii fata de inculpatul Dorobantu Ciprian pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, se mentioneaza in decizia ICCJ.

Conform rechizitoriului intocmit de procurori, “la data de 6 mai 2016, in jurul orei 15 – 15,20, inculpatul Dorobantu Ciprian a condus un autoturism pe mai multe strazi (drumuri publice) din municipiul Timisoara, avand o imbibatie alcoolica de peste 0,80 gr./l. alcool in sange”.

In cazul in care va fi gasit vinovat, fostul procuror de la DNA Timisoara risca o pedepasa cuprinsa intre 1 si 5 ani de inchisoare sau amenda, dar si anularea permisului de conducere. (V.E.)

One thought on “Dosarul de alcool la volan al procurorului Ciprian Dorobantu intra in faza judecatii! Magistratul risca pana la 5 ani de inchisoare

  1. La Şuştra, nea Jean o fi pus un batal pe jar la aflarea veştii că dorobanţu’ respectiv nu scapă de lege. Chiar dacă micimanull va primi doar un pârţ de amendă penală…

Leave a Reply