SENTINTA! Radu Mazare, condamnat la 6 ani si sase luni de inchisoare. Fostul baron PSD este acuzat ca a vandut la preturi subevaluate cu peste 4 milioane de euro doua terenuri din statiunea Mamaia

Fostul primar al Constantei, baronul PSD Radu Mazare a fost condamnat la 6 ani si sase luni de inchisoare, intr-un dosar in care este acuzat la vanzarea mai multor terenuri din statiunea Mamaia la preturi derizorii. Prejudiciul provocat municipiului Constanta este estimat la peste 4 milioane de euro.


Faptele s-au petrecut in perioada 2004 – 2007, motiv pentru care baronul PSD refugiat in Madagascar a sustinut, in permanenta, ca raspunderea penala a faptelor sale s-ar fi prescris. Conform rechizitoiului intocmit de procurorii DNA, valoarea terenurilor a fost diminuata, cu intentie, chiar si de 100 de ori.

La data de 12 octombrie 2004, inculpatul Mazare Radu Stefan, in calitate de primar al municipiului Constanta, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu legate de corecta gestionare si administrare a patrimoniului orasului, cu ocazia vanzarii, la un pret derizoriu de 23,56 euro/mp, a unui teren in suprafata de 15.465,91 mp, situat in statiunea Mamaia, fapta prin care a fost provocata unitatii administrativ teritoriale o paguba de 1.104.884,16 euro si totodata au fost obtinute foloase necuvenite cumparatorului bunului.

La data de 28 februarie 2007, inculpatul Mazare Radu Stefan, in aceeasi calitate, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu legate de corecta gestionare si administrare a patrimoniului orasului, cu ocazia vanzarii, la un pret modest, a doua terenuri in suprafata de 11.890 mp si 502,81 mp, apartinand Primariei Constanta, fapta prin care a fost provocata municipiului Constanta o paguba de 2.971.420 euro si totodata au fost obtinute foloase necuvenite cumparatorului bunului.

Concret, inculpatul Mazare Radu Stefan a stabilit cu intentie o valoare diminuata, fata de valoarea comerciala reala, pentru o suprafata de 11.890 mp teren situata in intravilanul municipiului Constanta, statiunea Mamaia, apartinand domeniului privat al municipiului Constanta, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestuia.

Terenul respectiv a fost cumparat de SC Mehmetoglu SRL, reprezentata legal de inculpata Hortolomei Moscu Sorina Gina,” se arata intr-un comunicat al DNA.

Sentinta pronuntata, cu scurt timp in urma, de magistratii Tribunalului Constanta nu este definitiva si, cu siguranta, va fi contestata de fostul edil.

Reamintim ca, in data de 4 mai 2018, Tribunalul Constanta l-a condamnat la 8 ani de inchisoare si pe fostul preşedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, intr-un dosar de abuz in serviciu in care prejudiciul este de 8 milioane de euro. (G.I.)

UPDATE! Intr-un comunicat de presa trimis din Madagascar, Radu Mazare se declara „uluit si consterat” de sentinta Tribunalului Constanta. 

„Sunt uluit şi consternat de sentinta nedreapta data de judecator. Nu reusesc sa inteleg, la prima acuzatie, cum este posibil ca pentru aceeasi presupusa infractiune de abuz (vanzarea subevaluata a terenului aferent Cazino Mamaia) sa fiu achitat de Curtea de Apel Bucuresti (sentinta numarul S.P.148/FI/10.07.2017) si sa fiu condamnat la patru ani si sase luni de puscarie de Tribunalul Constanța (S.P.253/16.05.2018)? Repet, aceeasi acuzatie, acelasi teren, insa in doua dosare diferite, o instanta ma achita in dosarul numarul 6536/2/2008 la Curtea de Apel Bucuresti si alta ma condamna in dosarul 2310/118/2015 la Tribunalul Constanta. Aşa cum mi s-a parut halucinant faptul ca DNA mi-a facut doua dosare cu acelasi subiect, contrazicand principiile de drept, asa mi se pare si acum halucinant sa am doua sentinte opuse tot pe aceeasi infractiune cu acelasi subiect!”a reactionat Mazare, revoltat de condamnarea la “4 ani si sase luni”, in timp ce verdictul real este cu doi ani mai mult.

Sursa foto: mediafax.ro

Leave a Reply