PREMIERA! Povestea celebrei spioane Mata Hari, transpusa pe scena Teatrului National din Timisoara in cadrul unui one woman show

Un nou one woman show are loc, vineri, 18 mai, de la ora 19, la Studio „Utu Strugari” al Teatrului National din Timisoara: Mata Hari, de Crista Bilciu.


Spectacolul creat si interpretat de actrita Roberta Popa Ionescu deschide o noua pagina din seria spectacolelor de interpret prin care Teatrul National ofera unui public curios de interactiunea cu actorul, intalnirea in laboratorul de creatie in care actorul isi asuma „la vedere” atat conceptul piesei, cat si constructia personajului. 

Spectacolul se construieste in jurul celebrei dansatoare exotice Mata Hari, unui personaj care a exercitat o fascinatie extraordinara si al carei mit, intensificat de povestea si misterul care ii inconjoara viata si moartea, a traversat anii, imbogatindu-se mereu si mereu.

Intr-un one-woman show tulburator si complex, Roberta Popa Ionescu reface traseul acestei femei care si-a depasit epoca. Intre jurnal poetic si documentar, Mata Hari recompune tabloul unei vieti in care istoria „mica”, personala si istoria „mare”, a tulburatului inceput de secol XX, se amesteca halucinant, ca un dans pe cat de exotic, pe atat de fatal.

Echipa de creatie a spectacolului este completata de scenografa Geta Medinski. Conceptul video ii apartine lui Sebastian Hamburger, iar coregrafia este semnata de Mirabela Zonai.

Urmatoarea reprezentatie a spectacolului este programata duminica, 20 mai.

Biletele pot fi achizitionate la Agentiile Teatrului National (Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, Parcul Civic, orar marti – duminica, orele 11-19) sau online, pe www.tntimisoara.com. (I.P.)

Leave a Reply