Judecatorul de pe raza Curtii de Apel Timisoara “saltat” de DIICOT pentru o mita de 60.000 de euro acuza faptul ca arestarea sa a fost decisa in baza protocolului SRI-CSM

Arestat in octombrie 2015 pentru o presupusa mita de 60.000 de euro, fostul judecator Nicusor Maldea, de la Tribunalul Caras-Severin, suspecteaza faptul ca masura preventiva dispusa in cazul sau a avut la baza protocolului SRI-CSM si datele obtinute de ofiterii de informatii.


In acest context, cere Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, care a incuviintat masura arestarii, sa-i puna la dispozitie adresa si informatiile trimise de SRI in cazul sau.

“CSM – Sectia pentru judecatori a respins, in 12 octombrie 2015, cererea DIICOT prin care acestia au solicitat arestarea preventiva a subsemnatului pentru presupuse fapte infractionale. Ulterior, aceeasi cerere, nemodificata, pentru aceleasi fapte si aceeasi perioada, a fost depusa din nou la CSM. Contrar principiului de drept ne bis in idem, a doua oara a fost admisa. Sectia pentru judecatori din acea perioada a reusit performanta rarisima ca in decurs de 2 zile sa pronunte doua hotarari contrare. Ca urmare a desecretizarii Protocolului privind organizarea cooperarii intre SRI si CSM, am inteles care au fost argumentele pentru care membrii CSM – Sectia pentru judecatori – au calcat in picioare orice norma de drept procesual si au pronuntat, dupa doar doua zile, o hotarare contrara propriei hotarari, definitive”, precizeaza fostul judecator in adresa prin care solicita eliberarea inscrisurilor depuse de SRI la dosarul sau. (G.I.)

 

 

Leave a Reply