ABUZ DE PUTERE! Inspectorul Inspectiei Judiciare aflat in razboi cu Lavinia Cotofana, acuzat de declansarea cercetarii disciplinare a magistratului care-l judecata intr-un dosar

Razboiul dintre Lavinia Cotofana, exclusa din magistratura in urma scandalului delegatiilor extrajudiciare de la Judecatoria Arad, si inspectorul Marcovici Dantes (foto), de la Inspectia Judiciara, semnatarul raportului in baza caruia judecatoarea a fost mazilita, a intrat intr-o faza penala pentru reprezentantul Inspectiei Judiciare.


Acesta va trebui sa raspunda acuzatiilor de santaj si presiuni asupra justitiei formulate de Lavinia Cotofana, ca urmare a faptului ca a abuzat de calitatea sa oficiala si a declansat un control disciplinar asupra judecatorului care solutioneaza dosarul in care chiar el este parte.

Un abuz de proportii care releva modul discretionar in care-si desfasoara activitatea inspectorii Inspectiei Judiciare. Aceste presiuni au fost devoalate de judecatoarea Alina Sutu, de la Curtea de Apel Bucuresti, care trebuie sa solutioneze contestatia Laviniei Cotofana, in dosarul 4420/2/2017, impotriva unei rezolutii a Inspectiei Judiciare referitoare la modul fraudulos in care Marcovici Dantes a fost admis in avocatura.

“Este de natura evidentei faptul ca chiar daca domnul Marcovici Dantes a formulat cerere de accedere in profesia de avocat la data de 10.12.2010, cu scutire de examen, in baza unui interviu, in conditiile in care dispozitia legala care permitea aceasta modalitate de accedere in profesie (respectiv articolul 16 alin. 2 lit. b din Legea nr. 51/1995) a fost abrogata la data de 28.12.2010 prin Legea nr. 270/2010, evident nu mai putea fi organizat la data de 26.02.2017 un interviu (in baza unei legi abrogate !!!)”, este acuzatia formulata de judecatoarea din Arad, prin care a sustinut ca Dantes ar fi trebuie sa se abtina sa efectueze controlul de la Arad, in conditiile in care acuzatiile vizau anumiti confrati de-ai sai din barou.

Clasarea acestei sesizari de catre Inspectia Judiciara a fost contestata in instanta de Lavinia Cotofana, insa presiunile exercitate de catre Marcovici Dantes asupra judecatorului de la Curtea de Apel Bucuresti, pe care a decis sa-l cerceteze disciplinar in plin proces, ar putea sa influenteze hotararea finala.

“Este o forma de presiune cat se poate de clara, aceasta autosesizare a inspectorului de la Inspectia Judiciara si cercetarea judecatorului care solutioneaza acest dosar. Deocamdata, cercetarea disciplinara a fost clasata, insa este foarte clar ca si-a pus amprenta asupra obiectivitatii judecatorului, care la termenul de astazi a decis sa amane pronuntarea. Domnul Marcovici Dantes era obligat sa se abtina de la o astfel de actiune, chiar si daca lucrarea ii era repartizata aleatoriu de catre inspectorul sef Lucian Netejoru, intrucat este incompatibil sa faca verificari cata vreme este parte intr-un dosar aflat pe rolul acestei instante. Voi formula o plangere penala pentru santaj si presiuni asupra justitiei”, ne-a declarat Lavinia Cotofana.

Reamintim ca infractiunea de presiune asupra justitiei se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau cu cu amenda. (G.I.)

 

Leave a Reply