Fost sef al Politiei Rutiere, achitat intr-un dosar de coruptie instrumentat de procurorii DNA! Acesta a fost acuzat ca a luat mita produse alimentare in valoare de 150 de euro

Un nou rechizitoriu cu greutate al procurorilor DNA a fost desfiintat de instantele de judecata, care au stabilit ca infractiunea de coruptie retinuta in seama unui important sef din Politia Romana nu exista.


Comisarul sef Lucian Dinita, care a condus Directia Politiei Rutiere din cadrul IGPR, a fost demis din functie in aprilie 2014 si trimis in judecata, dupa ce procurorii anticoruptie l-au acuzat ca ar fi primit produse alimentare in valoare de 150 de euro de la un om de afaceri pentru a-l ajuta sa-si recapete mai repede permisul de conducere.

Este vorba despre Gheorghe Deaconeasa, caruia i-a fost suspendat carnetul pentru 90 de zile, insa a intrat in posesia documentului dupa 30 de zile, in urma promovarii testului pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie.

In ciuda faptului ca in Codul Rutier este prevazuta posibilitatea redobandirii permisului in acest mod, Lucian Dinita a fost trimis in judecata pentru ca ar fi facut demersuri la nivelul Serviciului Rutier Valcea in favoarea omului de afaceri. In schimbul acestui serviciu, politistul ar fi primit de la omul de afaceri produse alimentare in valoare de 672 de lei, respectiv un miel, doi curcani si 5 kg de pastrav.

In cadrul urmaririi penale, Lucian Dinita a negat faptul ca il cunoaste pe omul de afaceri Gheorghe Deaconeasa. „Din ordonanta procurorului am observat ca suspectul locuieste in Valcea, iar permisul de conducere i-a fost retinut de Serviciul Rutier Arges. Daca ar fi venit la mine i-as fi explicat care este circuitul legal si demersurile pe care ar fi trebuit sa le realizeze, cu atat mai mult cu cat sunt prevazute in mod expres in Codul Rutier”, a declarat fostul sef al Politiei Romane, in cursul anchetei. Tribunalul Bucuresti l-a achitat si pe Gheorghe Deaconeasa, dar si pe Maricel Ilie, vicepresedintele IPA Regiunea 1 Bucuresti, acuzat de complicitate la cumparare de influenta. Decizia instantei nu este definitva, procurorii DNA putand declarat apel. (V.E.)

UPDATE! “Exista judecatori profesionisti in Romania. Au analizat probele aduse in dosar si faptul ca sunt singurul polist din Romania care, de 52 de ani, a fost acuzat de o astfel de fapta, in conditiile in care e vorba de reducerea perioadei de suspendare prevazuta de Codul Rutier”, a declarat Lucian Dinita dupa aflarea solutiei judecatorilor.
Sursa foto: evz.ro

Leave a Reply