EXPLOZIV! Unul dintre cei mai agresivi interlopi din Timisoara, saltat de mascati din casa viitorilor sai socri. Bogdan Tarca a fost principalul suspect in cazul agresarii violente a doi soti, in scara unui bloc din Calea Lipovei, dar a fost iertat de procuror

Unul dintre cei mai agresivi interlopi din Timisoara a fost saltat, azi-dimineata, din casa viitorilor sai socri, din Caransebes, si escortat la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, unde a fost audiat timp de cateva ore intr-un dosar de amenintare si santaj.


Bogdan Tarca (foto), 30 de ani, din Husi, judetul Vaslui, stabilit in Timisoara de mai multi ani, impreuna cu fratele sau, este acuzat ca, in repetate randuri, a amenintat cu moartea doua persoane, sot si sotie, care detin un apartament in zona Caii Lipovei, de la care a revendicat suma de 5.000 de euro.

Dupa depunerea unei plangeri penale prin intermediul careia sotii Felicia si Vasile Barbut au solicitat protectie, politistii de la Investigatii Criminale, sub coordonarea procurorului Zavera Irina-Elena, au solicitat instantei de judecata emiterea unui mandat de supraveghere tehnica a suspectului, in timpul caruia au fost obtinute suficiente probe care sa ateste pregatirea unei infractiuni.

Limbajul extrem de violent si amenintarea victimelor cu atrocitati de neimaginat, au determinat procurorul sa dispuna masura retinerii pentru 24 de ore, urmand ca maine Bogdan Tarca sa fie prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

“Cine s-a dus la politie, tu sau sotul tau? M-a anuntat pe mine prietenul meu, politistul, ca s-a depus o plangere. Nu conteaza, eu am clasare, asa ca nimeni si nimic nu va poate salva. Eu am platit politisti, procurori, ziaristi, asa ca nu aveti unde sa va duceti. Trebuie sa vin, sa intru peste voi in casa, sa va tai de la jumate. Un picior, o mana, ceva, ca trebuie sa fac poze sa le trimit la ala care m-a platit. Singura problema e sa duceti copilul la cineva de incredere, nu vreau sa ma vada cum va fac atrocitati, cum va omor in bataie. Aveti cui sa-l dati? Nu vreau sa-l am pe constiinta, asa sunt eu mai sensibil la copii. Daca nu deschideti usa, n-am incotro, o sa urc cu scara pe la balcon, ca am scara telescopica”, este una dintre ultimele convorbiri telefonice, in care se accentueaza amenintarile cu moartea.

In cazul in care anchetatorii nu ar fi luat masura retinerii, era foarte posibil ca amenintarile sa fie puse in practica, in conditiile in care Bogdan Tarca si fratele sau au fost principalii suspecti de agresarea violenta a celor doi soti, eveniment petrecut, in 10.10.2016, chiar in scara blocului unde locuiesc victimele.

Trei persoane purtand cagule si inarmate cu bastoane telescopice au navalit peste cele doua victime, lovindu-le fara mila, provocandu-le fracturi si alte rani la maini si la picioare. Desi Felicia Barbut a avut nevoie de peste 70 de zile de ingrijiri medicale, fiind batuta dur cu bastoane telescopice, drama acestei familii nu a impresionat-o foarte tare pe Loredana Macrea, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, care, pur si simplu, a clasat toate acuzatiile la adresa interlopilor.

Paradoxal, decizia suspecta a venit pe fondul mai multor probe care au confirmat prezenta celor doi frati in zona unde a avut loc agresiune, de la SIM-uri pana la masina si armele albe folosite asupra celor doi soti, plus ca amandoi suspectii au cazut testul poligraf.

“Clasarea cauzei in care s-au efectuat cercetari sub aspectul infractiunilor de lovire si alte violente, tulburarea ordinii si linistii publice si influentarea declaratiilor fata de Tarca Bogdan si Tarca Gabi”, a dispus Loredana Macrea la finalul anchetei, prin Ordonanta emisa la data de 14.03.2018.

Aceasta solutie bulversanta a fost reclamata, deja, prin intermediul unei sesizari disciplinare, la Consiliul Superior al Magistraturii, totodata victimele depunand o plangere la DNA, in care Loredana Macrea este acuzata de abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si fals intelectual.

“Solutia de clasare din dosarul nr. 10801/P/2016 a devenit obiect de studiu si pentru procurorii DNA. Procurorul sef Adrian Golban a solicitat date despre dosar, mai cu seama ca, intr-una din interceptari, Bogdan Tarca se lauda ca a cumparat oameni ai legii”, ne-a dezvaluit avocatul Florin Kovacs.

Probabil, pentru a nu fi foarte expusa in cadrul acestui scandal public, recent, Loredana Macrea a solicitat si a obtinut transferul la Parchetul de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare. Pe de alta parte, prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara, Claudia-Irina Chivu, a refuzat cererea de redeschidere a cercetarilor, motiv pentru care solutia de clasare va fi atacata in instanta de judecata.

Paradoxal, in locul unei aplanari a conflictului, decizia de clasare a fost vazuta de Tarca Bogdan ca pe o imunitate in fata legii penale, ceea ce l-a determinat sa-si hartuiasca victimele cu si mai mult tupeu infractional, cerand diverse sume de bani pentru a binevoi sa le lase in viata… (Vlad Enciu)

Leave a Reply