VERDICT FINAL! Mai multe VIP-uri din Timisoara, printre care liderul trupei DJ Project, condamnate definitiv in dosarul Sex cu minore. Proxenetul Paul Manzu a disparut fara urma, inainte de a fi dus dupa gratii

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat verdictul final intr-unul dintre cele mai complexe si mediatizate dosare instrumentate de procurorii DIICOT Timisoara, in care au fost trimise in judecata nu mai putin de 16 VIP-uri locale, acuzate ca au frecventat o casa de toleranta din Dumbravita, unde au avut relatii cu fete minore.


Dirijorul grupului de prostituate a fost considerat Paul Manzu (foto 2), condamnat in prima instanta la 6 ani si doua luni de inchisoare, ajutat de locotenentii sai, Ovidiu Torj si Gheorghe Bala, care, tot la instanta de fond, la Curtea de Apel Timisoara, au primit cate 3 ani si patru luni, respectiv 4 ani de inchisoare, pentru trafic de minori.

Dupa aproape un an si jumatate de la momentul apelului, in conditiile in care nici procurorii DIICOT, nici inculpatii nu au fost multumiti de pedepsele initiale, judecatorii Curtii Supreme au decis, la termenul din 29 mai 2018, sa respinga toate contestatiile si sa mentina pedepsele Curtii de Apel Timisoara.

Astfel, Paul Minzu, va sta dupa gratii nu mai putin de 6 ani si doua luni pentru trafic de minori, proxenetism, santaj, pornografie infantila si organizarea unui grup infractional, totodata fiind obligat sa achite cate 2.000 de euro la doua minore, care s-au constituit parti civile. Locotenentii proxenetului, Ovidiu Torj si Gheorghe Bala, cate 3 ani si patru luni, respectiv 4 ani de inchisoare, cu executare, pentru trafic de minori.

Medicul ortoped Horatiu Petrescu a ramas cu 1 an si doua luni de inchisoare, cu suspendare, pentru favorizarea infractorului si folosirea serviciilor unei persoane exploatate, dar va trebui sa efectueze 70 de zile de munca neretribuita in folosul comunitatii, la Horticultura sau DSP Timis. Reamintim ca, initial, Horatiu Petrescu a fost citat la DIICOT in calitate de martor, insa a fost convins de ofiterul de caz de la BCCO, printr-un mic viclesug, sa spuna tot ce stie, autoincriminandu-se.

Omul de afaceri Codrin Cosmin, din Arad, 8 luni de inchisoare, Muczi Atilla si Stan Mugurel Traian, cate 7 luni de inchisoare, Iacusi Amarildo Alin, 7 luni de inchisoare, Bot Petru – amenda penala in valoare de 5.400 de lei, in timp ce avocatul Adrian Popescu si Firu Tiron, trimisi in judecata, de asemenea, pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate, au fost achitati. Definitiv.

Muzicianul Handke Giuseppe (foto), alias Gino Manzotti, de la DJ Project, a primit 8 luni de inchisoare, tot pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate, la fel ca si un alt patron de club de noapte din Timisoara, Dorin Epure, de la Heaven. Ambii vor fi obligati sa urmeze cursuri de reintegrare sociala si sa presteze 70 de zile de munca neremunerata la Horticultura SA sau Piete SA Timisoara.

In acest dosar au depus marturie nu mai putin de 18 parti vatamate, dintre care – 11 minore. De asemenea, a fost audiata in calitate de martor si jurnalista Oana Musat, de la o publicatie locala. Reamintim ca procesul fata de Ardelean Dan Calin a incetat, dupa ce acesta a fost ucis cu mai multe lovituri de cutit de iubita sa, Cristina Raceanu, in varsta de 18 ani, cu care a avut o relatie inca de cand era minora. Intre timp, tanara a fost condamnata la 11 ani de inchisoare.

In acest dosar instrumentat de procurorul DIICOT Carmen Martinov au mai fost condamnati la inchisoare cu suspendare, dupa ce au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei, si fostul judecator Nicolae Tomus, de la Judecatoria Timisoara, care a primit 2 ani, in timp ce fostul agent de politie Ovidiu Gitan a “incasat” 2 ani si opt luni de inchisoare.

Informatii de ultima ora confirma un secret pe care-l anticipa toata lumea: proxenetul Paul Manzu a fugit din tara, inainte ca politistii sa puna in aplicare mandatul de executare a pedepsei inchisorii… (G.I.)

Leave a Reply