AUDIO! Interlopul cu cagula din Timisoara, arestat preventiv pe 30 de zile. “Viata noastra este pusa in primejdie de indivizi periculosi!”, a fost strigatul victimelor, ignorat pana acum de procurori

Retinut de procurori intr-un dosar de amenintare si santaj, interlopul moldovean Bogdan Tarca a fost prezentat,astazi, instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.


Judecatorul de drepturi si libertati nu a stat mult pe ganduri si, dupa ce a citit o parte dintre stenogramele discutiilor telefonice purtate de agresor cu victimele, sotii Felicia si Vasile Barbut, din Timisoara, a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Nici nu se putea altfel, in conditiile in care familia Barbut este amenintata cu moartea in cele mai violente feluri, de la varinta impuscarii in cap a celor doi soti, pana la ciopartirea cu sabia pe “la jumate”.

Acest caz devine tot mai scandalos, intrucat scoate la iveala modul superficial sau impotriva legii, datorita unor acte de coruptie, in care-si fac treaba procurorii.

Reamintim ca Bogdan Tarca a devenit si mai violent cu victimele, dupa 14.03.2018, termenul la care a primit clasare de la procurorul Loredana Macrea in dosarul in care a fost principalul suspect in agresarea violenta a celor doi soti, cu bastoane telescopice. Incidentul s-a petrecut in 10.10.2016, la intrarea intr-un bloc de pe strada Constantin cel Mare, din Calea Lipovei.

Conform informatiilor furnizate de Politie, la data respectiva, cei doi soti se intorceau acasa din oras cand, la un moment dat, dintr-o masina au coborat trei indivizi mascati, inarmati cu bastoane telescopice si pari de baseball. Au sarit pe cele doua victime si au inceput sa le loveasca cu bestialitate. Tinta lor principala a fost femeia, care a fost ranita cel mai grav. A fost transportata la spital, cu piciorul si o mana zdrobita, si a fost bagata direct in sala de operatie. Sotul ei a scapat mai usor, insa a fost si el ranit in urma atacului.

“Toate inregistrarile audio confirma faptul ca viata noastra este pusa in primejdie de indivizi periculosi ai lumii interlope, sens in care va solicit audierea politistului de caz de la Sectia 5, Stroe Valentin, care s-a declarat neputincios in fata avalansei acestor interlopi, nefiind sustinuta activitatea sa politieneasca de catre procuror, cata vreme cu nonsalanta a dispus clasarea intr-un dosar cu probe zdrobitoare, din motive pe care nu le intelegem.

Acelasi modus operandi l-au avut fratii Tarca, recunoscuti ca interlopi violenti in Timisoara, si cu martora T.B.M., in sensul ca ambii au agresat-o, in mai multe randuri, si au incercat sa o urce cu forta intr-un autoturism, impotriva vointei acesteia, alaturi de o a treia persoana, fiind salvata doar de colegii acesteia. Faptul ca au actionat in plina strada, cu cagule, utilizand obiecte contondente, in numar de trei, denota un grup de crima organizata, dispret total fata de normele si valorile ocrotite de lege si exprima in acelasi timp periculozitatea lasarii acestora in libertate”, se mentioneaza intr-o plangere penala depusa la DNA Timisoara, in care Loredana Macrea este acuzata de abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si fals intelectual. (V.E.)

 

Leave a Reply