VOM CIRCULA CU VAPORASELE! Primarul Nicolae Robu anunta ca Guvernul a adoptat Hotararea prin care se infiinteaza Regia Autonoma de Administrare a Caii Navigabile “Canalul Bega”

Guvernul a adoptat astazi Hotararea de infiintare a Regiei Autonome de Administrare a Caii Navigabile “Canalul Bega”, institutie noua care va functiona in subordinea Ministerului Transporturilor.


In aceste conditii, dupa cum mentioneaza primarul Nicolae Robu intr-un mesaj postatar pe Facebook, Primaria Timisoara va retrage plangerea din instanta prin care s-a cerut obligarea Guvernului de a emite acest act, pentru ca municipalitatea banateana sa piarda finantarea europeana in valoare de 6 milioane de euro.

Publicam integral comunicatul in care edilul Timisoarei se lauda cu al 35-lea 35-lea proiect pe fonduri europene dus la bun sfarsit. De aceasta data, cu ajutorul indispensabil al Guvernului PSD…

“In perioada imediat urmatoare, Ministerul Transporturilor va trebui sa operationalizeze structura, iar aceasta sa adopte regulamentul de navigare si sa stabileasca semnalistica pe canal. Abia dupa ce aceste lucruri se intampla, vom putea naviga efectiv. Sper eu, in… 2-3 saptamani.

Reamintesc, Primaria Timisoara a implementat cu succes un proiect pe fonduri europene, fonduri locale si o contributie de la bugetul de stat, care avea ca obiective:

1). amenajarea malurilor Begai – si oricine poate vedea cum sunt ele acum si ne amintim cu totii cum aratau! -, asta preponderent pe fonduri europene
2). crearea unui al doilea subsistem bike sharing al orasului, continand 140 de biciclete, de asemenea preponderent pe fonduri europene
3). achizitia a sapte vaporase, pe fonduri 100% locale
4). introducerea si mentinerea in uz a celor sapte vaporase pentru transport in comun regular si pentru agrement

Obiectivele 1-3 au fost toate indeplinite fara probleme. Obiectivul 3), achizitia a sapte vaporase a avut termen imperativ 30.06.2016, fara a conta pentru finantatorul european daca vaporasele pot fi folosite la acea data sau nu.

Altfel spus, Primaria a avut obligatia sa aiba cumparate – CUMPARATE SI-ATAT!- cele sapte vaporase, pana in 30.06.2016, pentru a nu i se lua inapoi cei 6 milioane de euro primiti pentru realizarea obiectivelor 1 si 2.

Unele minti sunt prea reduse pt a intelege asta, dar, noi mergem inainte, ce sa facem daca asa e facuta gradina Domnului, mare, cumplit de mare, chiar?! Ii vom duce cu vaporasul si pe posesorii respectivelor minti, doar noi suntem toleranti!

Iata ca si al 35-lea proiect pe fonduri europene din 35 a fost dus la bun sfarsit de administratia pe care o conduc, deci rata noastra de reusita este 100%! Da, 100%!!!” (I.P.)

https://www.facebook.com/172674319443777/videos/1887878891256636/?t=20

Leave a Reply