DOSARUL DANCILA! Procurorul sef al DIICOT a detaliat modul in care vor fi verificate acuzatiile de inalta tradare. “Urmeaza sa se decida daca vom solicita informatii de la serviciile secrete!”

Procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, miercuri, ca inca nu a fost inceputa urmarirea penala in cazul plangerii penale depuse de liderul PNL, Ludovic Orban, impotriva premierului Viorica Dancila, pe care o acuza de inalta trafare.


Inainte de a incepe urmarirea penala in rem, procurorul de caz urmeaza sa aprecieze daca are nevoie de informatii de la serviciile secrete.

“A fost inregistrata (plangerea, n.r.). Nu a fost inceputa inca urmarirea penala in rem din ce stiam ieri dupa-amiaza. Urmeaza cu siguranta ca procurorul sa aprecieze daca are nevoie de informatii chiar si neprelucrate de la serviciile de informatii, avand in vedere ca o alta maniera de abordare a unui astfel de dosar nu este posibila”, a spus Horodniceanu, raspunzand unei intrebari in cadrul unei conferinte de presa, potrivit Agerpres.

Daniel Horodniceanu a detaliat si modul in care se va derula ancheta in acest caz:

“Calea obisnuita de ancheta a unui dosar la DIICOT este delegarea unor politisti. In cazul de fata, ceea ce se reproseaza in plangerea trimisa de domnul Orban sunt aspecte legate de tradare si inalta tradare care, conform dispozitiilor Codului de procedura penala, in general pot fi lucrate la nivel de informatii sau la nivel de masuri tehnice cu serviciile de informatii.

Daca aceste servicii detin astfel de informatii, pentru ca infractiunile sunt reclamate savarsite deja, nu sunt in curs de savarsire, inseamna ca astfel de informatii, care nu pot fi la dispozitia Politiei, ca nu au cum, se gasesc eventual in portofoliul serviciilor de informatii sau nu.

Nu stim. Urmeaza sa vedem. Exista posibilitatea sa existe informatii sau nu. Dar cu siguranta, daca exista, ele ne vor fi trimise chiar si intr-o forma neprelucrata, pentru ca asa spune legea. De asemenea, o parte din documente vor fi solicitate de la Guvern. Asta nu inseamna ca Guvernul va lucra in cauza DIICOT”. (V.E.)

Leave a Reply