Nonconformistii artisti de la Baraka socheaza din nou, la Arad! Instalatie cu aripi de muste, o cruce si scene erotice pentru a se accentua contrastul dintre viata si moarte

Artistii care formeaza grupul Baraka au fost invitati sa se intoarca acasa si sa expuna la Galeria Nationala de Arta “Delta” din Arad. Vineri, 8 iunie, de la ora 19, publicul iubitor de arta e invitat in spatiul situat pe Strada Mihai Eminescu nr. 2, pentru a interactiona cu instalatia propusa de tinerii masteranzi ai Facultatii de Arte si Design a Universitatii de Vest din Timisoara.


Cei patru artisti care formeaza grupul Baraka, Paul Feier, Adrian Popa, David Iancu (Arad) si Mihai Toth (Timisoara), au in CV expozitii si evenimente culturale locale si internationale, rezidente si tabere artistice in strainatate (Ungaria, Serbia, Argentina), si premii importante din partea Uniunii Artistilor Plastici.

Ei propun instalatia “Fuck me baby; yee, yee”, care se prezinta ca o replica a cetatii Aradului, sub forma a sase piese, trei module din lemn si lana, doua module sonore si unul simbolic.

Modulele sonore, arata artistii, pun in discutie haosul prin vibratii si zgomote inregistrate in oras, alaturi de frecvente Hertz. Sunetul misca aerul in jur, odata cu el bucatile de banda magnetica si aripile a catorva mii de muste, care au fost crescute in mod special in acest scop.

In conditiile expunerii la acelasi zgomot si la acelasi volum, materialitatea organica (aripile de muste) si cea anorganica (banda magnetica) raspund brownian la frecventele sonore creand diferite structuri grafice. Dincolo de aceasta, cele trei module din lemn si lana duc instalatia la un alt nivel de perceptie, ajutate de sunetul scenelor erotice care acapareaza spatiul.

Incaperea devine astfel o ”cetate” a placerii si a haosului, simturile stimulate fiinad auzul si vazul. Crucea care completeaza instalatia nu face decat sa accentueze contrastul dintre viata si moarte.

”Instalatia “Fuck me baby; yee, yee” se activeaza in momentul interactionarii cu publicul, acest lucru fiind posibil vineri de la ora 19”, transmit cei patru Baraka. (I.P.)

Leave a Reply