Primaria Dumbravita a pierdut procesul taxelor de xerox! “Pentru a obtine copii dupa documentele unui PUZ si a unei autorizatii de constructie, trebuia sa platim pana la 4.500 de lei!”, au reclamat cetatenii

Taxele aberante impuse de Primaria Dumbravita cetatenilor care solicitau copii xerox dupa anumite documente aflate in custodia institutiei au fost anulate de Judecatoria Timisoara.


Instanta de Contencioas administrativ si fiscal a admis actiunea Grupului de Actiune Dumbravita (GAD) si a dispus anularea articolului 1 din Hotararea nr. 43/13.11.2008 a Consiliului Local al comunei Dumbravita si a obligat la emiterea unei noi hotarari cu privire la cuantumul taxelor de multiplicare documente.

Presedintele GAD, Radu Vladescu (foto), acuza faptul ca prin impunerea acestor taxe s-a incercat ingradirea accesului locuitorilor comunei la documentele de interes public detinute de Primarie.

“Grupul de Actiune Dumbravita a propus administratiei locale elaborarea unei hotarari de consiliu local (HCL) prin care toate documentatiile depuse la Biroul de Urbanism sa se regaseasca si in format electonic, la care sa aiba acces toti cei interesati. Aceasta cerinta a dus, insa, la o hotarare de Consiliu local care ii obliga pe cei care doresc sa primeasca documente sa plateasca 5 lei pentru o pagina A4 xeroxata si 10 lei pentru o pagina A3 xeroxata. Astfel ca, pentru obtinerea unor documente legate de un PUZ si o autorizatie de constructie, urma sa plateasca aproximativ 4.500 de lei”, a precizat Radu Vladescu.

Dupa acest succes in instanta, GAD a solicitat Primariei Dumbravita informatiile publice despre toate contractele cu valoare de peste 5.000 de lei, inregistrate la capitolul Alte cheltuieli, din executia bugetara aferenta anului 2017.

Conform statutului acestei organizatii civice, Grupul de Actiune Dumbravita (GAD) a fost infiintat din dorinta mai multor locuitori ai comunei, parte civica a comunitatii, de a stopa eventualele actiuni si activitati nelegale ale administratiei locale sau pe cele care pun in pericol siguranta si integritatea locuitorilor din Dumbravita. (Mara Ion)

 

3 thoughts on “Primaria Dumbravita a pierdut procesul taxelor de xerox! “Pentru a obtine copii dupa documentele unui PUZ si a unei autorizatii de constructie, trebuia sa platim pana la 4.500 de lei!”, au reclamat cetatenii

  1. Felicitari Grupului de Actiune Dumbravita ! Acest grup o sa fie cosmarul primarului care este. Se construieste haotic, nu sunt repectate proiectele ,PUZ-ul se schimba dupa interesul unora .Ar fi bine daca ar fi pusi la punct si cei care gestioneaza apa potabila- Aqua Dumbravita . Lipsa presiunii, calitatea apei. Pentru ce cer bani pentru apa care nu este ?

  2. Ar trebui sa se infiinteze si la noi la Giroc un asemenea grup pentru ca sub obladuirea lui Iosif Mielu si a camarilei am ajuns sa ne cofruntam cu probleme similare .

Leave a Reply