Liviu Dragnea asteapta decizia judecatorilor de la Inalta Curte in dosarul angajarilor fictive. Procurorii DNA au cerut 7 ani de inchisoare

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) sunt asteptati sa pronunte, astazi, decizia in dosarul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, dupa doua amanari succesive ale verdictului.


Procurorii DNA au cerut condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, la 7 ani si jumatate de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu si o pedeapsa de 2 ani si jumatate pentru instigare la fals intelectual.

De asemenea, procurorii au cerut anularea suspendarii condamnarii de 2 ani in dosarul Referendumul. In cazul fostei sotii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorii au cerut suspendarea procesului, avand in vedere ca aceasta si-a achitat partea de prejudiciu.

Cu siguranta, judecatorii resimt o presiune extrema in evaluarea probelor din acest dosar, in conditiile in care sentinta este asteptata cu o zi inaintea mitingului PSD pentru „apararea democratiei si a statului de drept”, la care Dragnea spunea ca sunt asteptate cateva sute de mii de persoane.

In 15 mai, cand au avut loc pledoariile finale la ICC, Liviu Dragnea si-a afirmat nevinovatia, spunand ca nu a comis niciuna dintre faptele pe care DNA le-a aruncat in rechizitoriu, desi o parte dintre inculpati au recunoscut faptele si au colaborat cu procurorii.

„Pentru noi cei care suntem tarati in aceast proces este o experienta de viata pe care nu si-o doreste nimeni si pe care nu o doresti nici la dusmani. Sunt oameni care au fost acolo in sala si care au vietile distruse, au psihicul distrus”, a spus Liviu Dragnea. In opinia sa, DNA l-a trimis in judecata fara nicio proba, doar pe niste declaratii, niste feelinguri, niste barfe spuse la un sprit

Totusi, liderul PSD a fost confruntat in instanta cu fosta directoare a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu. Ea a sustinut in fata magistratilor ca l-a informat pe Liviu Dragnea imediat ce a aflat ca cele doua angajate care lucrau si la PSD nu veneau la serviciu, la DGASPC, desi primeau salariu, ca a avut mai multe discutii cu el despre cele doua si ca liderul PSD i-ar fi spus sa mai aiba rabdare pentru ca situatia se va rezolva si sa ii puna la munca pe ceilalti angajati. Liderul PSD a negat toate aceste acuzatii, sustinand in instanta ca nu a avut nicio discutie cu fosta directoare a DGASPC.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

“In realitate, cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma”, sustine DNA. (Vlad Enciu)

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Leave a Reply