ACCIDENT! Un pilot de raliu originar din Timisoara, ranit in timpul Campionatului de Viteza in Coasta de la Brasov. A pierdut controlul bolidului de concurs si a lovit violent de un stalp de iluminat

Un pilot de raliu originar din Timisoara a fost ranit, sambata seara, in timpul antrenamentelor pentru cea de-a III-a etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta, din judetul Brasov, dupa ce a pierdut controlul bolidului de concurs si s-a izbit violent un stap de iluminat de pe marginea traseului, pe care l-a si doborat.


Din fericire, datorita sistemului de siguranta profesional din masina, sportivul nu a suferit rani grave, insa a fost transportat la spital pentru efectuarea de investigatii medicale.

“Evenimentul a avut loc in cadrul Raliului Brasov, pe DN 1E. In jurul orelor 18, un pilot de curse ar fi pierdut controlul asupra directiei intr-o curba la stanga si a lovit un stalp de iluminat. Conducatorul auto nu a suferit rani grave, fiind condus la Spitalul Judetean Brasov. Politia a efectuat verificari la fata locului, cercetarile fiind continuate pentru stabilirea imprejurarilor producerii evenimentului”, a declarat Ionut Marin, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov.

La randul sau, Dan Terea, purtatorul de cuvant al raliului, a declarat ca in urma accidentului a fost anulata a treia mansa de antrenamente cronometrate.

“Iesirea violenta in decor a lui Cosmin Gruba a dus la anularea celei de-a treia manse de antrenamente cronometrate din cadrul Trofeului Total. Gruba a pierdut controlul masinii de concurs, lovind si doborand un stalp de iluminat stradal de pe marginea traseului. Cosmin Gruba a reusit un rezultat foarte bun in mansa a doua de antrenamente, clasandu-se al 12-lea in clasamentul general, insa ultima urcare a zilei a fost una cu ghinion pentru el. La o viteza mare, Gruba a parasit traseul si a lovit puternic un stalp de pe margine”, a spus Terea.

“Starea pilotului este stabila, dar acuza dureri la glezna”, se arata pe pagina oficiala a evenimentului. Dupa accident, cea de-a III-a mansa de antrenament, care ar fi trebuit sa aiba loc sambata, a fost anulata.

Astfel, pentru constituirea ordinii de start in mansele de concurs de duminica, s-au luat in considerare rezultatele primelor doua manse de antrenament.

La Raliul Brasovului – Raliul Total, cea de-a treia etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2018, sunt inscrisi aproximativ 90 de piloti. Cosmin Gruba este fiul campionului national din anii ’80, Dan Gruba, si-si pregateste masinile de concurs intr-un atelier de specialitate aflat in Soceni, Caras-Severin. (C.R.)

Leave a Reply