Doi politisti din Timisoara, agresati de un infractor violent originar din Bucuresti! Costache Tony a comis sute de furturi, unele chiar si in Noua Zeelanda, si are la activ nenumarate condamnari

Doi agenti de politie de la Sectia 5 Timisoara, care au intrervenit pentru aplanarea unui scandal in zona de competenta, au intampinat o rezistenta violenta din partea unui agresor, care nu numai ca s-a opus imobilizarii, dar nu a ezitat sa-i si agreseze pe oamenii legii.


Agentii Barboni Angel Nicusor si Dragan Lucian au reusit, in cele din urma, sa-l incatuseze si sa-l trimita dupa gratii pe Costache Tony (foto), 49 de ani, din Bucuresti, unul dintre infractorii de prin alte parti care au facut cariera in orasul de pe Bega. 

Acuzat de ultraj, dar si de distrugere si amenintarea persoanei vatamate Colakovic Spomenca, inculpatul nu a reusit sa convinga Judecatoria Timisoara sa-i aplice o masura preventiva mai usoara, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile.

Costache Tony, hot de meserie, a fost liberat conditionat din Penitenciarul Timisoara in februarie 2015, unde isi ispasea o pedeapsa de 4 ani si 20 de zile pentru furt. De altfel, odiseea infractionala a bucuresteanului pripasit la Timisoara a inceput inca din anul 2005, cand a fost arestat in Noua Zeelanda, dupa ce a fost prins furand.

La vremea respectiva, a fost acuzat ca a intrat in tara de la antipozi cu pasaport fals si, impreuna cu alti trei complici, a comis nu mai putin de 29 de infractiuni de furt de carti de credit, 28 de infractiuni de utilizare fara drept a cardurilor si de implicare intr-un grup criminal organizat. De asemenea, au fost acuzati de comiterea mai multor furturi din buzunare, in Auckland.

Mai aproape de zilele noastre, in 2011, a fost arestat la Timisoara, dupa ce a comis mai multe furturi, printre care si un magazin de etnobotanice. L-a amenintat pe vanzator cu un cutit si a plecat cu mai multe plicuri de substante halucinogene.

De aceasta data, dupa agresarea agentilor de la Sectia 5, in cazul in care va fi gasit vinovat de ultraj, va fi trimis inapoi in penitenciar, la noua condamnare urmand sa i se adauge si perioada de detentie ramasa neexecutata. (Vlad Enciu)

 

Leave a Reply