AVIZ FAVORABIL! Centura de Sud a municipiului Timisoara ar putea intra in proprietatea administratiei publice locale. Deputatul Cornel Samartinean cere parlamentarilor de Timis sa sustina pana la capat acest proiect de lege

Comisia pentru administratie publica si amenjarea teritoriului a avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, in sedinta din 12 iunie, Proiectul  de Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr.43/1997 privind regimul drumurilor Plx.351/2018.


Acest proiect de lege are ca obiect de reglementare transmiterea dreptului de proprietate asupra drumurilor de interes national care reprezinta variante de ocolire, a municipiilor resedinta de judet sau a municipiilor din proprietatea publica a statului in proprietatea publica a unitatilor administrativ-teritoriale, la cererea autoritatilor publice locale.

“In calitate de deputat ales in circumscriptia electorala nr. 37 Timis, am readus de zece ori pana in prezent in atentia Ministerului Transporturilor  situatia dezastruoasa a infrastructurii judetului Timis referitoare la  nedemararea procedurilor de finantare si executie a lucrarilor de finalizare a Centurii Sud a municipiului Timisoara – varianta de ocolire”, ne-a comunicat deputatul PMP de Timis Cornel Samartinean, cu observatia ca CNAIR si-a dovedit incapacitatea de a-si atinge obiectivele legate de dezvoltarea infrastructurii rutiera, respectiv autostrazi, drumuri expres si centuri ocolitoare pentru marile orase.

Daca se va adopta de catre plenul Camerei Deputatilor in calitate de for decizional, acest proiect de lege reprezinta sansa realizarii Centurii Sud a municipiului Timisoara, responsabilitatea realizarii acestui obiectiv revenind direct in sarcina administratiei publice locale din judetul Timis.

Astfel, administratia publica locala din Timis are posibilitatea legala de a prelua in administrare Centura Sud a municipiului Timisoara – varianta de ocolire, asigurandu-se cadrul legal pentru implicarea acestora in solutionarea optima, in interesul cetatenilor, a problemelor legate de infrastructura rutiera a municipiului Timisoara.

Avand in vedere situatia dezastruoasa in care se afla infrastructura rutiera din judetul Timis, trag un semnal de alarma si invit la unitate pe toti parlamentarii din judetul Timis, indiferent de culoare politica solicitandu-le sa sustina pana la capat acest demers legislativ. Judetul Timis si municipiul Timisoara merita solutii la inaltimea potentialulului  lor! (I.P.)

Leave a Reply