EXPLOZIV! Interlopul Bogdan Tirca si complicii sai din tara puneau la cale jefuirea unui om de afaceri arab din Timisoara, care-si tine “paiele” acasa

Arestat preventiv in dosarul santajarii a doi soti din Timisoara, pe care i-a amenintat cu moartea pentru a plati 5.000 de euro ca taxa de protectie, micul interlop Bogdan Vladut Tirca, din Husi, chiar se pregatea sa-si puna planul in aplicare.


In acest scop, dupa cum au dezvaluit procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara in referatul privind propunerea de arestare preventiva, acesta a contactat telefonic patru persoane din tara, carora le-a promis cate 500 de euro, pentru a-l sprijini in actiunea de atacare a sotilor santajati.

“Se desprinde concluzia ca, in cauza, nu era vorba doar de adresarea unor amenintari cu savarsirea unei infractiuni care implica folosirea de violente, ci ca intentia inculpatului este serioasa”, au precizat procurorii.

In stenogramele convorbirilor telefonice purtate de Tirca Bogdan cu infractorii din tara, chemati la Timisoara pentru a participa la comiterea unor infractiuni, apar discutii incredibile din lumea interlopa. Spre exemplu, un individ din Husi spune ca vine la Timisoara, dar n-ar vrea sa se intoarca acasa cu mana goala, motiv pentru care cere un pont pentru a da o lovitura.

Bogdan Tirca ii raspunde ca are cunostinta despre un om de afaceri arab, care-si tine “paiele” in casa. Cu alte cuvinte, in cazul in care politistii nu ar fi intrat pe fir pentru a-l trimite dupa gratii pe micul interlop din Husi, acesta ar fi pus in aplicare si un alt plan infractional, respectiv jefuirea unui om de afaceri arab.

Sa mai spunem ca, dupa ce a scapat cu fata curata dintr-un alt dosar instrumentat de Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, primind clasare de la procurorul Loredana Macrea, Bogdan Tirca era atat de sigur de imunitate sa in fata organelor de cercetare penala, incat nu ezitat sa negocieze telefonic, fara niciun fel de teama, cumpararea unei anumite cantitati de canabis de la un dealer de droguri. Fata de acest ultim aspect, s-au sesizat politistii de la BCCO Timisoara, fiind posibila deschiderea unui nou dosar penal. (V.E.)

Leave a Reply