Judecatorul timisorean Mihai Balan il acuza pe Liviu Dragnea de amenintare fatisa a magistratilor! “Brigazile albe ale PSD, care vor merge pana la capat, aluzie la gruparea terorista Brigazile rosii, care au actionat in Italia”

Sedinta cu scantei, astazi, in plenul Consiliului Superior al Magistraturii, unde s-a discutat despre evenimentele de la mitingul PSD, cel in care magistratii au fost pusi la zid.


Fostul presedinte al Judecatoriei Timisoara, Mihai Balan, membru al CSM, a sustinut ca afirmatiile lui Liviu Dragnea despre brigazile albe si faptul ca acestea ar putea “pana la capat” ar reprezenta, de fapt, o aluzie la celebrele ”brigazi rosii” din Italia anilor ’70, o grupare terorista specializata in uciderea si intimidarea magistratilor care anchetau cazuri de coruptie.

“S-a facut o referire la niste brigazi albe care vor merge pana la capat. Este vorba de niste afirmatii foarte grave care depasesc acel limbaj, care din pacate, l-am acceptat prea mult si se transforma in niste amenintari.

Poate pentru cei care erau prezenti la miting nu s-a inteles foarte bine ce e cu aceste brigazi alte, dar cei care au inteles aluzia este vorba despre acele brigazi rosii din Italia, care au actionat din 1970, o grupare terorista care a avut ca principal obiect de activitate intimidarea si asasinarea judecatorilor, procurorilor, politistilor, care se ocupau de cazurile de coruptie din Italia.

Aceste afirmatii cred ca depasesc orice limita! Daca nici acum CSM nu constata ca s-a depasit orice limita si ca ar trebui sa revenim pe fagasul normal. Cred ca este foarte, foarte grav”, a declarat Mihai Balan, in plenul CSM. (V.E.)

Leave a Reply