BREAKING NEWS! Peste 1000 de firme din centrul Timisoarei, dar si mii de locuitori ai orasului, au ramas fara internet si telefonie mobila, dupa ce primarul Nicolae Robu a declansat campania de taiere a cablurilor aeriene    Primaria Timisoara a luat decizia de a le anula datoriile celor care au de platit mai putin de 40 de lei la bugetul local, masura care vizeaza peste 5000 de contribuabili     Dosarul de coruptie in care fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnata la 4 ani de inchisoare se rejudeca pe 20 mai    Judecatorului Lőrincz Rómeo, de la Tribunalul Harghita, care i-a achitat pe tiganii din Tandarei trimisi in judecata pentru trafic de copii, a dispus si restituirea armelor, masinilor si a aurului in valoare de jumatate de milion de euro    Sectia pentru procurori in materie disciplinara din cadrul CSM a respins actiunea Inspectiei Judiciare impotriva procurorului George Bucurica, de la Parchetul Caras-Severin, in legatura cu o presupusa hartuire sexuala    Timisoreanul Wolff Werner-Wilhelm a demisionat din CA Tarom, dupa ce a fost acuzat ca in 12 luni de mandat ca director general, noiembrie 2017 - noiembrie 2018, soldul operatorului aerian a scazut cu peste 40 milioane de dolari

Inca o amenda aplicata de agentul Alex Spatar, de la Politia Rutiera Timisoara, anulata de instanta de judecata! “Vanatoarea” de geamuri fumurii fara utilizarea instrumentelor de masura, abuziva

Judecatoria Timisoara a decis anularea uneia dintre amenzile aplicate de catre agentul sef adjunct Alexandru Spatar, de la Politia Rutiera Timisoara, membrilor familiei avocatului Florin Kovacs, pe care-i “vaneaza” pe drumurile publice cu un exces de zel demn de cauze mai bune.

Astfel, la termenul din 13 iunie, instanta a hotarat ca amenda aplicata petentului Alexandru Butnariu, 71 de ani, socrul avocatului din Baroul Timis, a fost cat se poate de abuziva.

“Anuleaza in parte procesul verbal de contraventie seria PTMX nr. 162810/21.02.2018, in ceea ce priveste fapta prevazuta de art. 148 pct. 11 din Anexa 1 la H.G. nr. 1391/2006 si exonereaza petentul de la plata amenzii in cuantum de 1.305 lei”, se mentioneaza in decizia instantei.

De altfel, verdictul judecatorilor era cat se poate de previzibil, in conditiile in care politistul a aplicat sanctiunea bazandu-se doar pe o evaluare ochiometrica a foliilor de protectie aplicate pe geamurile masinii cu care circula socrul lui Florin Kovacs.

“Va aduc la cunostinta faptul ca nu am verificat opacitatea geamurilor cu un mijloc tehnic omologat, dar in procesul verbal de contraventie am consemnat faptul ca prezinta o transparenta de maxim 40% , cu scopul de a prezenta gravitatea contraventiei constatate”, a recunoscut agentul in raportul asupra incidentului, intocmit la data de 21.03.2018, la cererea conducerii IPJ Timis.

Cu alte cuvinte, soferii opriti de Alexandru Spatar si amendati dupa inspiratia sa ochiometrica de moment, fara nicio masuratoare legala, n-au decat sa ceara instantelor de judecata sa le faca dreptate.

“As propune ca agentul Alex Spatar sa fie folosit si pe post de radar, daca tot emite masuratori atat de precise. Tot se confrunta Politia Timis cu o criza de radare, asa ca solutia salvatoare ar fi politistii care au darul profesional de a evalua metrologic orice abatere de la regulile rutiere”, a comentat acest incident Doinel Malcoci, liderul de sindicat al politistilor timiseni.

Sa mai spunem ca, tot pentru “geamuri umbrite”, cum se spune si se masoara oficial pe soselele din Republica Moldova, au mai fost amendati Dorel Kovacs si Babuta Nicolae Ciprian, fratele si finul avocatului Florin Kovacs.

La un pas de amenda pentru aceasta abatere, care-l enerveaza la culme pe celebrul politist, a fost si Gabriela Kovacs, sotia avocatului, insa aparatorul legii pe drumurile publice a realizat la timp, inainte de completarea procesului verbal, ca limuzina ce tocmai a oprit-o pe strada nu are folii de protectie, ci doar  geamuri heliomate.

Revenind la decizia Judecatoriei Timisoara, sa mai spunem ca, in termen de 30 de zile, aceasta poate fi contestata la instanta superioara, iar intimatul trebuie sa plateasca 20 de lei cheltuieli de judecata. (V.E.)

Sursa foto: Facebook

8 Responses to Inca o amenda aplicata de agentul Alex Spatar, de la Politia Rutiera Timisoara, anulata de instanta de judecata! “Vanatoarea” de geamuri fumurii fara utilizarea instrumentelor de masura, abuziva

 1. Pavel says:

  Care sunt instrumentele de masura la folii ,articol scris la comanda .rupei Spatar

 2. Piticu says:

  intrebare pusa la comanda lui Spatar, haiducul soselelor cu dosar la DNA. aparatul se numeste Photometer si este omologat si acceptat de RAR, nea Pavel

 3. Pavel says:

  Conform OUG195/2002 doar masurarea vitezei si a alcolemiei se face cu aparatura omologata si verificata metrologic! Iar HG 1391 e Regulamentul pentru aplicare al OUG195/02. Sanctiunea a fost aplicata corespunzator. Ciudat faptul ca avocatul Kovacs are castig de cauze doar la judecatoria Timisoara. DNA ar trebui sa verifice acest aspect ci nu pe Spatar care e un profesionist. Bravo Alex, nu te descuraja fiindca pe APEL sunt convins ca va pierde procesul, la apel judeca oameni cu experienta.

 4. Pavel says:

  Conform OUG195/2002 doar masurarea vitezei si a alcolemiei se face cu aparatura omologata si verificata metrologic! Iar HG 1391 e Regulamentul de aplicare al OUG195/02. Sanctiunea a fost aplicata corespunzator. Ciudat faptul ca avocatul Kovacs are castig de cauze doar la judecatoria Timisoara. DNA ar trebui sa verifice acest aspect ci nu pe Spatar care e un profesionist. Bravo Alex, nu te descuraja fiindca pe APEL sunt convins ca va pierde procesul, la apel judeca oameni cu experienta

 5. Spatar A. says:

  Nu mai dezinformati! Procesul verbal nu a fost anulat! amenda a fost aplicata legal atata timp cat ingineri din cadrul RAR Timis l-au obligat pe proprietarul autoturismului sa inlature folia aplicata pe geamuri. Inginerii din cadrul RAR Timis au constatat deasemenea faptul ca folia aplicata pe geamurile laterale fata era neomologata, avand transparenta de doar 30% iar judecatorul doar a admis in parte plangerea – NU A ANULAT PROCESUL-VERBAL! Doar Judecatorul este in masura sa inlature caracterul contraventional al faptei, eu ca agent constatator am obligatia sa intocmesc procesul verbal de contraventie, in care sa consemnez toate cele constatate. Trebuie asteptata motivarea judecatorului si veti constata ca nu este obligatorie masurarea foliei cu un aparat omologat iar sanctiunea a fost aplicata corect. Probabil judecatorul a admis in parte plangerea tinand cont de faptul ca autoturismul era imprumutat, nu era proprietatea personala a lui B.A. si nu era raspunzator de existenta folilor neomologate aplicate pe geamuri.
  P.S. autoturismul in cauza este proprietatea lui K. Florin.

  • SIGISMUND says:

   nene spatar da dece iei foc asa cind vezi folii pe geamuri?care e marea problema?ca doar nu are tunuri pe capota!si mai e si amenda de neam prost,peste 13 milioane pt asa bagatela!eu am de 13 ani folie cea mai inchisa la toate masinile care le am avut si la 2 din ele sinpe parbriz inchisa 50% 65% si arata si cum trebuie si e si bine inautru vara si oricind pt liniste siguranta si discret! ce luati foc in halu asta??legatil pe dragnea si alti politicieni numai dati oamenilor asemenea averi de amenzi pt atita lucru,nici in america sau alte tari bogate nu se da aseme ea suma pt asa ceva!!!!

 6. Aga says:

  Arde i Alexandre doar si frate tau a fost tot subofiter de frunte si pentru merite …. deosebite a ajuns si ofiter tot de frunte , la ipj e o mare famiglia , nasi -fini -frati -o cumetrrrie continua

Leave a Reply

%d bloggers like this: