CONGRES PMP! Deputatul Cornel Samartinean va coordona activitatea PMP din zona de vest a tarii, in calitate de vicepresedinte al partidului la nivel national

Sambata, 16 iunie 2018, la Palatul Parlamentului, a avut loc Congresul Extraordinar al Partidului MiscareaPopulara, in prezenta a peste 2500 de delegati din intreagatara.


Presedintele TraianBasescu s-a retras din fruntea partidului, iar delegatii prezenti la congres au votat motiunea “Partidul Miscarea Populara – Reintregim Romania!”, prezentata si sustinuta de unicul candidat la functia de Presedinte, EugenTomac.

Acest Congres a adus o serie de schimbari la varful singurului partid politic care are ca obiectiv politic major unirea Republicii Moldova cu Romania.

“Din noua echipa de conducere la nivel national a PartiduluiMiscarea Populara cu onoare si responsabilitate fac parte, in calitate de Vicepresedinte, coordonator Zona Vest, si voi coordona activitatea politica a partidului pentru judetele Timis, Arad, Hunedoara si Caras-Severin”, ne-a comunicat deputatul Cornel Samartinean, liderul PMP Timis. De asemenea, presedintele PMP Arad, Ioan Remetan a fost ales in functia de secretar executiv la nivel national.  

Conducerea partidului la nivel national este formata din 43 de membri, astfel structura este: presedinte, presedinte executiv, 1 secretar general, 3 secretari generalia djuncti, 23 de vicepresedinti, 14 secretariexecutiv, 1 trezorier.

Traian Basescu a devenit Presedintele de Onoare al Partidului Miscarea Populara, functie nou-infiintata si votata in unanimitate la Congres.

”Acest Congres inseamna o etapa incheiata si un proces de relansare a partidului”, a spus presedintele Traian Basescu in discursul sau, afirmand ca a lasat mostenire noii conduceri obiectivul reintregirii tarii.

In procesul de relansare si reconstructie a partidului se vor pune bazele noii identitati doctrinare, partidul urmand aceiasi pozitionare in zona de centru-dreapta a esicherului politic romanesc.

“Astfel, in discutiile la nivel national, eu, in calitate de presedinte al PMP Timis, am sustinut ferm si fara echivoc ca Partidul Miscarea Populara sa se mentina ca partid  de dreapta pe esicherul politic romanesc si ca membru al PPE, ale carui valori si principii doctrinare le impartasim, le sustinem si le aplicam”, mai precizeaza Cornel Samartinean. (I.P.)

Leave a Reply