3 ani de inchisoare cu executare pentru fostul senator PSD Dan Sova, pentru un trafic de influenta din care s-a ales cu 100.000 de euro

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv pe fostul senator Dan Sova (foto) la 3 ani de inchisoare cu executare, in dosarul CET Govora, in care este acuzat de trafic de influenta. De asemenea, Mihai Balan, fostul director al CET Govora a primit munca in folosul comunitatii.


In acest dosar, instanta suprema l-a condamnat, in prima instanta, in luna septembrie 2017, pe Dan Sova, la 3 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. In aceeasi cauza, fostul director CET Govora, Mihai Balan, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui Dan Sova si a fostului director general al centralei de energie termica CET Govora SA, Mihai Balan, pentru trafic de influenta si respectiv abuz in serviciu.

Potrivit anchetatorilor, in perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Dan Sova a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa Mihai Balan, director general al centralei de energie termica CET Govora SA, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unor contracte de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contracte de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna.

In schimbul acestui serviciu, Sova ar fi pretins de la persoana denuntatoare suma de 5.000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului, adica jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie intre CET Govora si casa de avocatura respectiva.

In cursul lunii decembrie 2011, intre CET Govora si societatea de avocatura s-a incheiat contractul de asistenta juridica, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/luna.

Contractul s-a incheiat pe o perioada de 1 an, iar obiectul acestuia se referea la activitati juridice pentru litigiile in care parte era CET Govora. In perioada decembrie 2011 – decembrie 2012, societatea de avocati a emis lunar, catre CET Govora, facturi pentru activitatile de asistenta juridica prestate in perioada decembrie 2011 – decembrie 2012. In aceeasi perioada, Dan Sova a incasat de la societatea de avocati suma totala de 60.000 euro.

Banii erau incasati in numerar, in fiecare luna, prin intermediar, la putin timp dupa ce societatea de avocati incasa banii de la CET Govora, mai spun procurorii DNA. (V.E.)

Leave a Reply