Sotia lui Ovidiu Tender, marturie exploziva despre cadourile de lux oferite procuroarei Alinei Bica pentru a-l salva pe milionar de la inchisoare

Sotia lui Ovidiu Tender a fost audiata, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de martor in dosarul in care Alina Bica a fost condamnata la 4 ani inchisoare pentru ca l-ar fi favorizat pe milionarul timisorean. In declaratia sa, Nicoleta Tender a facut mai multe dezvaluiri explozive despre relatia sa cu fosta sefa a DIICOT, totodata anuntand ca Alina Bica ar fi parasit Costa Rica si ca s-ar fi refugiat in Panama.


”Am inteles ca e in Panama, nu in Costa Rica. Cum va puteti explica faptul ca un procuror DIICOT, care s-a plans ca nu are din ce trai, traieste de 7 – 8 luni de zile in Costa Rica? Nu putea trai decat daca avea niste bani intr-o tara alaturi. Singura tara alaturi este Panama. Fiti absolut siguri ca cineva a stiut ca ea pleaca”, le-a spus Nicole Tender jurnalistilor de la ICCJ, la iesirea din sala de judecata.

Nicoleta Tender a relatat judecatorilor de la Inalta Curte imprejurarile in care a cunoscut-o pe Alina Bica si ce cadouri scumpe i-a oferit pentru a-i salva sotul de la inchisoare.

“Pe 3 martie 3006, Ovidiu Tender a fost arestat in dosarul Carom. A doua zi, am fost la DIICOT, pentru a mi se permite sa-l vizitez pe sotul meu in arest. Am avut o altercatie cu Alina Bica. Ea mi-a spus ca nu imi aproba cererea, deoarece nu eram inca casatoriti. In final, mi s-a aprobat cererea.

Ulterior, in 18 iunie 2006, am nascut, dar nu am reusit sa inregistrez copilul. A doua zi, am mers din nou la DIICOT impreuna cu avocatele Mariana Stefan si Laura Vicol. Bica s-a imprietenit cu Laura Vicol si acesta a reusit sa o determine pe Bica sa aprobe ca Ovidiu Tender sa fie adus la Primaria Sector 5 pentru a-si declara copilul. Laura Vicol era fina noastra. Noi i-am botezat unul dintre copii. In anul 2009, dupa ce Ovidiu Tender a fost trimis in judecata de Alina Bica, m-am intalnit cu ea si Laura Vicol la unul dintre restaurantele din spatele DIICOT. Laura Vicol nu mai era atunci avocata noastra.

Bica mi-a spus ca ea nu are nicio vina in dosarul sotului meu si ca acest dosar a fost fabricat de SRI si ca stie ca este trimis in judecata fara ca el sa incalce nicio lege sau norma.

Dupa anul 2009, am inceput sa ma vad destul de des cu Alina Bica. Mergeam la acelasi salon de coafura, salon de infrumusetare, care apartinea doamnei avocat Laura Vicol. In acea perioada, am cunoscut-o si pe sora Alinei Bica, care a avut o problema medicala, iar eu am intervenit si ginecologul meu a operat-o”, a spus Nicoleta Tender.

Ea a mai declarat ca i-a oferit Alinei Bica mai multe cadouri scumpe, mai ales ca au inceput sa se viziteze destul de des.

“Eu am fost de cinci ori la parintii Alinei Bica in orasul Fagaras. Una dintre vizite a fost inainte de Craciunul din anul 2011, iar o alta vizita a fost de ziua Alinei Bica, in ianuarie 2012.

La data cand Alina Bica a fost numita secretar de stat la Ministerul Justitiei i-am facut cadou o statuie de bronz, care reprezenta Justitia. I-am dat si un ceas Rolex, pe care l-am cumparat de la Paris si care valora 7-8.000 de euro, insa apoi am vazut ca il purta sora ei.

Cand i-am dat ceasul, Bica era in drum spre Fagaras si noi eram in Sinaia. Ea s-a oprit si am mancat la terasa restaurantului Palace din Sinaia. I-am facut cadou si o poseta Louis Vuitton in valoare de 2.000 de euro. De ziua ei ii dadeam alte cadouri.

Mi-a spus ca ii place ceasul meu marca Rolex si atunci am considerat ca isi doreste un astfel de obiect, motiv pentru care i l-am cumparat. In perioada in care ii dadeam cadourile, dosarul Carom se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti. Alina Bica venea destul de des la biroul firmei noastre, de regula sambata. In prezenta mea, i-a spus sotului meu ca o sa-l schimbe pe procurorul de sedinta din dosarul Carom, Mirel Radescu”, a precizat Nicoleta Tender.

Nicoleta Tender a mai relatat ca Alina Bica i-ar fi spus ca prietenia sa cu Elena Udrea o va ajuta sa ajunga procurorul general al Romaniei. Pentru a-i cultiva anumite relatii inalte in mediul diplomatic, in anul 2013 sotii Tender au  acceptat ca Bica sa-i insoteasca in vizite la resedintele ambasadorilor din Israel si Olanda la Bucuresti.

Alina Bica este procurorul care a instrumentat dosarul “RAFO-Carom”, in care Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani inchisoare. DNA sustine ca Alina Bica a intervenit pe langa subordonatii sai de la DIICOT pentru a obtine o condamnare cu suspendare pentru Tender.

In noiembrie 2016, Alina Bica a fost condamnata de Instanta suprema la 4 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului. In acelasi dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru complicitate la abuz in serviciu.

De asemenea, in ianuarie 2017, Alina Bica a primit alti 3 ani si sase luni de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de favorizarea faptuitorului, in legatura cu interventii pentru clasarea unui dosar in care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, marti, sa trimita o adresa catre DNA, pentru a preciza daca SRI a acordat sprijin procurorilor in ancheta din dosarul in care fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost condamnata in prima instanta pentru favorizarea infractorului. Instanta a admis in acest sens o cerere facuta de avocati, solicitare in baza protocolului de cooperare semnat intre DNA si SRI. (V.E.)

One thought on “Sotia lui Ovidiu Tender, marturie exploziva despre cadourile de lux oferite procuroarei Alinei Bica pentru a-l salva pe milionar de la inchisoare

  1. daca ar spune madam Nicoleta cine sant si alti functionari care au primit de la imperiul tender alte beneficii ca cum ar fi excursii in grecia cu sejur moca la hotelul lui Ovidiu Tender din eghina Blue Fontain am fi cu totii mai eliberati de uneltele mafiei….dar cum hotii nu se pocaiesc decat in functie de interes nu cred ca ne va face benevol o astfel de confidenta….dar cu un mic ajotor poate aflam toata filiera via Bica tender si numiri de politisti procurori si alti functionari in puncte cheiedin administratia locala care iau adus dea lungul timpului un top A4 de proprietati dar si influenta in protejarea si obtinerea lor

Leave a Reply