Explozie la Cluj-Napoca! Un subofiter de pompieri a fost ranit, dupa ce a deschis o cutie suspecta gasita langa masina sa

Un subofiter de pompieri de la ISU Cluj-Napoca a fost ranit, joi dimineata, in urma exploziei unui dispozitiv artizanal gasit langa masina sa. Subofiterul a fost ranit, dar se afla in stare stabila.


Pompierul, care iesea de la munca a observat, in apropierea autovehiculului sau, o cutie de bijuterii si, din curiozitate, a atins-o, moment in care a explodat. Este vorba despre un dispozitiv artizanal improvizat.

„A fost o cutie pe care a gasit-o langa masina, cand a ridicat-o, a explodat. Pompierul nu este ranit grav, a fost dus de SMURD la spital. Restul investigatiei si concluziile trebuie sa vina cu ele autoritatile”, a spus Raed Arafat, secretar de stat in MAI.

La fata locului s-a deplasat o echipa pirotehnica si politisti de la serviciul pentru subtante periculoase. Seful ISU Cluj, Ion Moldovan, a declarat ca pompierul este angajat la Cluj de peste zece ani. „Ranile suferite de pompier sunt usoare, este la spital, dar e mai mult speriat”, a spus Moldovan.

Potrivit acestuia, accidentul este considerat accident de munca, astfel ca a fost sesizat ITM.

Cazul subofiterului ranit joi, dupa ce o cutie lasata langa masina sa a explodat a fost preluat de catre DIICOT, insa a fost solicitata si expertiza Serviciului Roman de Informatii, informeaza reprezentantii celei din urma institutii. (V.E.)

Leave a Reply