EXPLOZIV! Procuror din Timisoara urmarit penal de DNA, dupa ce a musamalizat dosarul interlopilor mascati care au batut si bagat in spital doi soti

Veste cat se poate de proasta pentru procurorul Loredana Macrea, de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, tanara justitiara care a ignorat efortul politistilor si dovezile care-l incriminau pe interlopul Bogdan Tirca, suspectul principal in cazul agresarii violente, cu bete telescopice, a doi soti din Timisoara, si a decis clasarea dosarului.


“Clasarea cauzei in care s-au efectuat cercetari fata de Tirca Bogdan si Tirca Gabi sub aspectul infractiunilor de lovire si alte violente, tulburarea ordinii si linistii publice si influentarea declaratiilor”, a dispus Loredana Macrea prin Ordonanta emisa la data de 14.03.2018, desi existau mai multe probe care au confirmat prezenta suspectului in zona unde a avut loc agresiune, de la SIM-urile telefonice si traficul de date pana la autoturismul personal si armele albe folosite asupra celor doi soti, plus picarea testului poligraf.

Ulterior, avand un certificat de buna purtare primit de la procuror, individul certat cu legea provenind din Husi a devenit si mai amenintator cu victimele sale si, daca oamenii legii nu ar fi intervenit la timp pentru retinerea si trimiterea in arest preventiv, acesta ar fi navalit inca o data peste cei doi soti, pentru a-i “taia pe la jumate”, de aceasta data cu ajutoare chemate din tara.

Surprinzatoarea decizie de clasare a unui dosar in care doua persoane au fost rupte in bataie, cu o victima de sex feminin avand peste 70 de zile de ingrijiri medicale, a fost plasata intr-un alt context, dupa ce Bogdan Tirca s-a laudat intr-o discutie telefonica, inregistrata de anchetatori, ca a dobandit un soi de imunitate in fata legii pentru ca a “platit politisti, procurori si ziaristi”.

Tocmai de aceea, modul inexplicabil in care Loredana Macrea si-a indeplinit atributiile de serviciu in acest caz a facut obiectul unei plangeri penale formulate de catre Vasile Barbut, una dintre victimile batute si amenintate, pe care Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a declinat-o catre DNA.

In acest context, la data de 18 iunie 2018, procurorul anticoruptie Lucian Dolcu a emis ordonanta de incepere a urmaririi penale fata de colega sa de breasla de la Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, sub acuzatia de abuz in serviciu.

“Magistratul procuror Macrea Loredana si-ar fi indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, in sensul ca a dispus o solutie de clasare netemeinica si nelegala si, prin aceasta, ar fi favorizat persoanele cercetate in cauza”, este suspiciunea temeinica de la care porneste ancheta DNA.

Probabil, pentru a nu fi foarte expusa in cadrul acestui scandal public, recent, Loredana Macrea a solicitat si a obtinut transferul la Parchetul de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare. (G.I.)

Leave a Reply