NEW GENERATION! Un hacker din Timisoara este acuzat ca a spart parolele sistemului informatic al unei banci si ca a retras aproape 200.000 de euro din contul unui client

Politistii specializati in combaterea criminalitatii informatice din Timis, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au reusit sa finalizeze ancheta intr-un dosar extrem de complex, in care au investigat o fapta penala din noua generatie de infractiuni, respectiv spargerea unui cont bancar si retragerea frauduloasa a unei mari sume de bani.


Suspectul, un hacker in varsta de 29 de ani, a fost prins si dus in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva, insa magistratii au hotarat doar plasarea acestuia sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Tanarul este acuzat ca ar fi spart parolele sistemului informatic al unei banci, ca a modificat numarul de telefon si adresa de e-mail inregistrate pe numele unui client, o femeie de afaceri in varsta de 45 de ani, dupa care a solicitat emiterea unui nou card bancar cu acces la soldul in euro.

Dupa primirea cardului, in perioada 2015 – 2017, a efectuat operatiuni repetate de retrageri de bani cash din contul femeii, cauzandu-i un prejudiciu in valoare de 184.722,08 euro.

In prezent, inventivul hacker este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de alterare a integritatii datelor informatice, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si acces ilegal la un sistem informatic. (Mara Ion)

Leave a Reply