Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, discurs plin de speranta la Timisoara. “Orice moment dificil pentru institutia noastra, pentru societatea romaneasca, va putea fi depasit prin unitate!”

Prezenta la festivitatea de decernare a premiilor Societatii Timisoara, unde a primi Premiul “Speranta” acordat Directiei Nationale Anticoruptie, procurorul sef Laura Codruta Kovesi a avut un discurs mobilizator, in care si-a exprimat speranta ca orice moment dificil pentru institutia pe care o conduce sau pentru societatea romaneasca va putea fi depasit prin unitate.


In opinia sa, independenta procurorilor, a sistemului judiciar, dar si o legislatie eficienta sunt vitale pentru a lupta impotriva coruptiei, in special a coruptiei la nivel inalt.

Sefa DNA a dezvaluit ca a acceptat invitatia Societatii Timisoara pentru ca, impreuna cu colegii sai, apreciaza consecventa cu care cea mai importanta organizatie civica din Banat a promovat lupta cu oboseala si cu resemnarea celor care au renuntat sa mai spere in adevar si cinste.

“Si noi, ca procurori, avem aceeasi datorie: de a respecta si de a cauta adevarul, de a ne face datoria respectand legea, de a fi cinstiti si onesti in tot ceea ce facem. Vom continua sa facem acest lucru si pe viitor. Sper impeuna cu colegii mei ca procurorii sa ramana independenti, sper sa se pastreze stabilitatea institutionala si stabilitatea legislativa, sper sa avem in continuare legi pe care sa le putem folosi si sa ne facem treaba cat mai bine. Asteptarile din partea societatii pentru noi sunt mari, sunt legitime”, a spus Laura Codruta Kovesi.

In cadrul evenimentului de astazi, care a avut loc in sala Bibliotecii Universitatii de Vest, Societatea Timisoara a acordat cinci premii. Scriitorul Radu Vancu a primit premiul „Alexandra Indrieş“, Liviu Avram – premiul pentru jurnalism civic „Oscar Berger“, iar istoricul si cercetatorul Madalin Hodor a primit premiul „Ion Monoran“.

De asemenea, premiul „Secera şi ciocanul“ s-a acordat in lipsa liderilor coalitiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, moment in care o parte din cei prezenti in sala au inceput sa scandeze “DNA, sa vina ia”. (G.I.)

Leave a Reply