EXCLUSIV! Cat a costat organizarea mitingului aviatic Timisoara Air Show 2018? VEZI reteta financiara gasita de directorul Daniel Idolu

Conducerea Aeroportului International “Traian Vuia” Timisoara pare sa fi descoperit, in ultimii ani, secretul retetei financiare care permite organizarea unor demonstratii aeriene de anvergura, cu avioane, elicoptere si parasute, care au mare trecere la public.


Timisoara Air Show a prilejuit, si in acest an, aterizarea in capitala Banatului a unor trupe celebre de acrobatie aeriana, printre care Baltic Bees, Hawks of Romania, ASALT, Iacarii Acobati, dar si parasutistii de la Blue Wings si The Pellicans, care au satisfacut pe deplin asteptarile celor peste 10.000 de spectatori care au luat cu asalt pista aeroportului.

Vedetele mitingului aviatic au fost, ca si in 2016, pilotii aproape kamikaze de la Baltic Bees, ale caror avioane cu reactie au desenat figuri dintre cele mai dificile pe cerul Timisoarei, concurati indeaproape de romanii de la Iacarii Acrobati, care au incheiat show-ul pe fondul unor explozii spectaculoase organizate la sol.

Nu a trecut neobservata nici sincronizarea MIG-urilor 21 sau maiestria parasutistilor, care au reusit, de fiecare data, sa gaseasca punctul fix al zonei de aterizare. Revenind la reteta financiara a Timisoara Air Show din 2018, daca facem o comparatie cu investitia din urma cu patru ani, am putea evalua organizarea acestui spectacol la o suma cuprinsa intre 30.000 si 50.000 de lei.

“Costurile suportate de Aeroportul International Timisoara pentru Timisoara Air Show 2014 au fost de aproximativ 30.000 de lei, cheltuieli incluse in buget la capitorul Cheltuieli cu buniri si servicii”, a raspuns, la vremea respectiva, directorul aeroportului, Daniel Idolu, in urma unei cereri de informatii conform Legii 544, adresata de Impact Press.

In conditiile in care, de obicei, vedetele spectacolului de la Timisoara sunt aceleasi, este de presupus ca valoare contractelor sunt aceleasi, cu mici corectii in sus din cauza cursului valutar.

Sa mai spunem ca, in acest an, organizarea Timisoara Air Show a fost sprijinita de Consiliul Judetean Timis, Ministerul Apararii Nationale, Primaria Ghiroda, Asociatia Patronala a Aeroporturilor din Romania, dar si alte institutii publice si companii private. (G.I.)

Foto: Andrei Kovacs

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply