EXPLOZIV! Directorul Ioan Garboni ar putea fi schimbat de la conducerea Filarmonicii “Banatul” Timisoara. VEZI cine este posibilul inlocuitor

Razboiul din culisele Filarmonicii “Banatul” pare sa se apropie faza capitularii, dupa ce primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a inteles ca incidentul din Piata Unirii, din seara zilei de 12 mai, cand i-a certat pe artisti in vazul lumii si i-a amenintat cu concedierea, s-a datorat faptului ca a fost indus intr-o grava eroare.


La vremea respectiva, muzicienii au refuzat sa urce pe scena improvizata si sa cante la evenimentul organizat de Asociația Eugeniu de Savoya, deoarece concertul nu aparea pe afis, dar nici pe site-ul filarmonicii sau pe agenda institutiei. De fapt, a fost vorba despre un nou aranjament al directorului Ioan Garboni, care a fost prezentat primarului sub forma unei obligatii de serviciu, de care artistii refuza sa se achite.

“In momentul in care a inteles ca i-a fost prezentata o alta varianta a incidentului, care l-a expus intr-un mod negativ publicului din piata, primarul Nicolae Robu a fost extrem de suparat. Nu i-a venit sa creada ca a fost mintit de directorul unei institutii de cultura. In aceste conditii, a hotarat ca, in perioada urmatoare, sa se ocupe personal de rezolvarea problemelor de la Filarmonica”, ne-a declarat liderul de sindicat, Florin Lupulescu.

Astfel, in paralal cu invitarea directorului Ioan Garboni la Comisia de Cultura din cadrul Consiliului Local Timisoara, unde va fi audiat in legatura cu toate acuzatiile, se cauta o persoana reprezentativa care ar putea prelua, cu titlu interimar, conducerea Filarmonicii “Banatul”.

Receptiv la recomandarile venite dinspre Ministerul Culturii, primarul Nicolae Robu a avut o prima intalnire cu posibilul inlocuitor al lui Ioan Garboni. Este vorba despre maestrul Gheorghe Costin (foto), dirijor la Filarmonica “Banatul” din 2001, care si-a facut debutul, in 1998, la pupitrul Orchestrei de camera „London Schubert Players Orchestra” si la Festivalul International de la Windsor.

“A fost chemat la o discutie cu primarul Nicolae Robu, unde a fost intrebat daca ar fi de acord sa preia interimatul la conducerea Filarmonicii Timisoara”, ne-a mai dezvaluit Florin Lupulescu.

De altfel, ultima decizie a lui Ioan Garboni, planificarea unei mini stagiuni simfonice in luna august, in plin sezon estival, cand artistii au dreptul la concediu de odihna, pare sa fi fie perceputa de primar ca un act anticultural si un nou “atac” in disputa cu membrii orchestrei, motiv care ar putea urgenta procedura de inlaturare din functie si numirea unui director interimar… (Mara Ion)

2 thoughts on “EXPLOZIV! Directorul Ioan Garboni ar putea fi schimbat de la conducerea Filarmonicii “Banatul” Timisoara. VEZI cine este posibilul inlocuitor

  1. Hahahaha. Ce gluma proasta!! Nu fiti fraieri si nu muscati!! Expresia fidela a imposturii(G.C) ingemanata ideal cu patologia minciunii si a dezimformarii(F.L) au mai gasit inca o snoava de a tine vie atentia maselor si de a-i face sa le creada toate ineptiile. Oameni buni, deschideti ochii. Va manipuleaza 2 impostori cu interese personale clare: primul sa-si ascunda nelegitimitatea si jocurile de culise prin care a ajuns dirijor la filarmonica, iar cel de-al doilea sa abata atentia asupra banilor oamenilor, jucati si pierduti la jocuri de noroc precum si dorinta de a chiuli cat mai mult pe banii statului. Astia 2 cartofori manipuleaza la greu si cred ca si-au facut orchestra pe banii statului. Poate s-ar cere niste controale mai amanuntite in ceea ce-i priveste pe cei 2. Sa vedem si noi cine sunt de fapt
    Ps. “Mai citim si noi….”

  2. Interesanta este toata aceasta manipulare, pai intrebarea ar fi cine ia trimis pe muzicieni sa cante in piata Uniri la evenimentul organizat de Sopon? Garboni sau Robu? cred ca Robu fiindca el se pupa cu fostul ofiter SRI, el il sponzorizeaza pe Sopon, cineva sia pus intrebarea de unde si pana unde a ajuns asa de patriot Sopon? Prin asociatia Masonica la care este presedinte ciuguleste ceva bani acest individ Vasile Sopon fost responsabil cu izmenele de la SRI. De cand si pana cand Primaria Timisoara si Consiliul Judetean este sponsorul asociatiei Eugeniu de Savoya?

Leave a Reply