CAUTATI! Un politist si un interlop din Timisoara, pe lista infractorilor dati in urmarire generala de Politia Romana. Inca nu au fost avansati la categoria “most wanted”

Complicitatile dintre politisti si infractorii din Timis, care, in ultima vreme, dau tot mai multa bataie de cap procurorilor anticoruptie, sunt confirmate, paradoxal, chiar si de Inspectoratul General al Politiei Romane.


Astfel, printre persoanele date in urmarire generala, ca urmare a faptului ca se sustrag executarii unor pedepse privative de libertate, se afla si doi condamnati din Timisoara.

La loc de cinste pe site-ul IGPR, alaturi de fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, si fostul sef al ANAF, Seban Pop, se afla si fostul politist de frontiera detasat la DIICOT, Nicu Mihaitoaia (foto stanga), dar si unul dintre capii lumii interlope banatene, Stefan Emanuel. Amandoi sunt cautati pentru a fi trimisi dupa gratii, avand la activ condamnari destul de grele.

In timp ce Nicu Mihaitoaia are de ispasit 6 ani de inchisoare, pentru luare de mita si trafic de influenta, Stefan Emanuel, in cazul in care va fi prins la timp, inainte de prescriere, va executa aproape 10 ani de inchisoare.

Acesta a fost condamnat la 3 ani si sase luni de inchisoare in dosarul hotilor de lux din Timisoara – in care a cazut si agentul sef principal Lucian Maxin, de la Sectia 1, condamnat definitiv la 1 an si patru luni de inchisoare cu suspendare -, la care s-a adauga un rest de pedeapsa de 2.175 de zile din dosarul crimei de pe strada Odobescu.

Este posibil ca, dupa modificarile la Codul Penal si Codul de Procedura penala, sa asistam la predarea infractorilor pusi pe goana, in conditiile in care este asteptata o relaxare totala in materia executarii pedepselor privative de libertate. (V.E.)

 

Leave a Reply