Ministrul care i-a improprietarit pe fratii Cristescu cu un teren ultracentral din Timisoara, 4 ani de inchisoare cu executare! Fostul demnitar trebuie sa se predea la cea mai apropiata sectie de Politie

Sentinta definitiva pentru fostul ministru al Energiei, Constantin Nita (foto), acuzat de trafic de influenta in favoarea omului de afaceri Tiberiu Urdareanu.


Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, astazi, condamnarea fostului demnitar la 4 ani de inchisoare cu executare, astfel ca Nita trebuie sa se prezinte la cea mai apropiata sectie de Politie pentru a fi incarcerat.

Judecatorii au considerat ca nu se impune majorarea pedepsei la 5 ani de inchisoare, asa cum au solicitat procurorii DNA, dupa ce, in mai 2017, instanta de fond a aplicat o pedeapsa de 4 ani. In ultimul sau cuvant, Constantin Nita a spus ca este nevinovat.

Conform procurorilor DNA, in cursul anului 2013, Constantin Nita i-a solicitat omului de afaceri Tiberiu Urdareanu un comision de 5% din valoarea unui contract incheiat de acesta cu primaria unui municipiu. In schimbul banilor, inaltul demnitar a promis ca va interveni pe langa primar pentru a semnat tot ce e de semnat.

Comisionul de 5% din valoarea contractului insemna aproximativ 3,4 milioane de lei, bani pe care i-ar fi solicitat atat cash cat si printr-un contract de consultanta fictiv, incheiat de omul de afaceri cu o persoana apropiata lui Constantin Nita, sustin procurorii. In luna iulia a anului 2013, Constantin Nita ar fi primit 30.000 de euro de la omul de afaceri, la un restaurant cu specific libanez, dintr-un hotel din Bucuresti.

De asemenea, prin intermediul contractului fictiv, “reprezentantii omului de afaceri au remis firmei indicate de Nita Constantin suma totala de 303.118 lei, in transe lunare, in perioada mai 2013-iunie 2014”, explica DNA.

Reamintim ca fostul ministrul din cabinetul Ponta mai este cercetat de DNA si pentru cadoul imobiliar facut fratilor Emil si Marius Cristescu, patronii holdingului Bega Grup.

Este vorba despre terenul ultracentral din spatele magazinului Bega, in suprafata de 3.700 de metri patrati, evaluat la peste 3 milioane de euro, care a ajuns in proprietatea fratilor Cristescu printr-o decizie a Ministerului Economiei, din 18 aprilie 2014, condus la acea vreme de Constantin Nita. (Vlad Enciu)

Sursa foto: Digi24

UPDATE! Constantin Nita s-a predat, joi dupa-amiaza, Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov. Dupa intocmirea formalitatilor specifice, politistii l-au condus la Penitenciarul Codlea, unde fostul ministru isi va ispasi pedeapsa.

 

Leave a Reply