ALARMA! Cod rosu de explozie in cladirea Finantelor din Timisoara. Genistii au preluat un colet suspect, abandonat de persoane necunoscute pe holul de acces spre Trezorerie

Activitatea Directiei Regionale a Finantelor Publice Timisoara, din Piata 700, a fost blocata, vineri, timp de doua ore, pentru a se permite interventia de urgenta a genistilor, dupa ce s-a reclamat faptul ca pe holul de acces spre Trezorerie a fost descoperit un colet suspect.


Cladirea a fost izolata de public, intre orele 14-16, rastimp in care a avut loc operatiunea de extragere a coletului la care au participat specialistii de la SRI, in colaborare cu cei de la Politie, Pompieri si jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „General Moise Groza” Timis.

Din fericire, planul a functionat ireprosabil, misiunea a fost indeplinita cu succes, iar directorul general al DRFP Timisoara, Ioan Dragomir, s-a declarat multumit de operativitatea fortelor de ordine, in contextul in care a fost vorba doar despre un exercitiu tactic care a testat capacitatea de interventie a genistilor in cazul unei amenintari reale.

„Este foarte important sa facem acest gen de exercitii, in actualul context international, pentru a fi pregatiti si practic, nu doar teoretic, pentru astfel de evenimente nedorite. Din acest motiv, a fost bine primita vestea organizarii unui astfel de exercitiu in institutia noastra si am luat toate masurile necesare desfasurarii acestuia in conditii optime”, a declarat Ioan Dragomir la finalul alarmei fictive cu bomba. (Mara Ion)

Sursa foto: pressalert.ro

Leave a Reply