Cum a reusit un afacerist din Timisoara sa insele statul cu aproape 175.000 de euro, dupa care a incercat sa-si instraineze fictiv partile sociale detinute la firma

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, la data de 26.06.2018, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatului Bodea Roman Lucian, sub aspectul savarsirii infracțiunii de evaziune fiscala in forma continuata, precum si a infracțiuni prev. de art. 280 ind. 1 din Legea nr. 31/1991, respectiv transmiterea fictiva a partilor sociale sau a actiunilor detinute intr-o societate comerciala, in scopul sustragerii de la urmarirea penala ori in scopul ingreunarii acesteia.


Probatoriul administrat in cauza in cursul urmaririi penale a relevat modul in care afaceristul a prejudiciat bugetul statului cu aproape 175.000 de euro.

“Inculpatul Bodea Roman Lucian, in calitate de administrator al unei societați comerciale cu sediul in Municipiul Timisoara, a omis cu intenție, in baza aceleiaşi rezolutii infractionale, sa evidențieze in actele contabile ale societatii şi sa declare la organul fiscal teritorial, operatiunile comerciale derulate si veniturile realizate, in perioada 2008-2011, privind achiziționarea si livrarea produselor, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, constand in plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului consolidat al statului, in valoare totala de 734.627 lei”, ne-a comunicat prim-procurorul Mihaela Pop.

Totodata, in cursul anului 2012, inculpatului Bodea Roman Lucian a transmis fictiv parțile sociale detinute in societate, in scopul sustragerii de la urmarirea penala ori in scopul ingreunarii acesteia.

Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Timis.

Leave a Reply