O masina a Politiei Timisoara, implicata intr-un accident produs pe o trecere de pietoni. Este al doilea caz in care politistii nu au redus viteza si au lovit pietoni in zona respectiva

Zona Pietei Sfanta Maria din Timisoara devine, pe zi ce trece, un soi de purgatoriu penal pentru politistii aflati in patrulare, care sunt pedepsiti pentru nerespectarea regulilor de circulatie.


Dupa ce, luna trecuta, o femeie care se grabea sa prinda tramvaiul a fost lovita de un echipaj de Politie chiar pe trecerea de pietoni, astazi, un tanar care se deplasa cu trotineta a avut ghinionul sa fie accidentat tot pe o trecere de pietoni din zona.

Martorii la incident spun ca tanarul izbit de masina Politiei se deplasa cu o trotineta pe pista de bicilete trasata pe strada Zugrav Nedelcu.

In momentul in care a ajuns la intersectia cu bulevardul 16 Decembrie si a incercat sa traverseze strada pe trecerea de pietoni, a fost accidentat de o autospeciala apartinand Politiei.

In tentativa de a explica producerea incidentului, membrii echipajului au sustinut ca tanarul nu avea ce cauta pe pista de biciclete cu trotineta, chiar daca aceasta este trasata si pe trecerea de pietoni, intrucat cei care se deplaseaza cu trotinetele sau cu rolele sunt asimilati pietonilor.

Nicio vorba despre obligatia legala a oricarui conducator auto de a incetini la trecerea de pietoni si de a acorda prioritate de persoanelor angajate in traversarea strazii.

In cazul in care se va stabili ca politistul aflat la volanul autospecialei este vinovat de producerea accidentului, se poate ajunge la intocmirea unui dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si suspendarea permisului de conducerea. (V.E.)

 

Leave a Reply